Vijećnici Općine Skrad su odradili 3. sjednicu vrlo ozbiljno. Raskid Ugovora o zakupu Šiljara, teret koji su nosili skoro dvije godine oko vrata im je napokon skinut, je donio olakšanje vijećnicima, te su svi konstruktivnim raspravama odradili 13 točaka dnevnog reda. Uz Dan Općine u kolovozu dodijelit će se javna priznanja, povelje KK Polet i PINS-u, pohvalnica Franji Vicu, najboljem kuglaču KK Polet te zahvalnice donatoru dr. Ivi Manceu iz Šimatova i komunalnom poduzeću Komunalac iz Delnica.

Iz socijalnog programa dodijelit će se novčana pomoć za 2005. godinu obiteljima i samcima (pet obitelji i pet samaca) koji imaju boravak na području Općine u iznosu oko 27.000,00 kn.

Olujno nevrijeme s tučom koje je pogodilo Općinu Skrad pričinilo je 943.200,89 kuna šteta, od toga oko 42 % šteta na građevinama (krovovi, pročelja kuća i prozori), a ostatak su štete na automobilima, poljoprivrednim nasadima, voćnjacima i poslovnim prostorima.

Divlje deponije smeća u Divjakama, Velikom Selcu i Hripcu sanirat će riječka firma Fiumex (204.960,00 kn), a asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području Općine firma Maxell iz Delnica (232.191,00 kn). Kuglanu će i dalje u zakupu imati Ugostiteljski obrt Goga, bivša voćarna na središnjem parkiralištu dana je u zakup TZO Skrad, a objekti u poslovnoj zoni nasuprot željezničke stanice PINS-u.

Od 5. kolovoza do 20. kolovoza na području Općine, od Skradske drage, Doma kulture i malog parkirališta odvijat će se sportsko kulturni zabavni programi uz Dan Općine Skrad.

Vijećnici su često dolazili u dodir s problematikom turizma u Skradu no on će biti posebna točka jedne od narednih sjednica Vijeća jer se većina predizbornih programa bazirala na razvoju turizma u Skradu.

V.P. 16/07/2005.