Ove subote započela su na kuglani u Skradu natjecanja četvrte i druge kuglačke lige zapad. Prvo su se susreli kuglači Skrada i Gomirja u 14,30 sati a potom oko 17,30 kuglači Poleta i Goranina iz Delnica. Kako su to prve utakmice nakon dva mjeseca treninga bilo je zanimljivo vidjeti u kakvoj su formi igrači oba kluba.

Mlađa ekipa Skrada pobjedom 7:1 je započela sezonu. Nakon prva dva bacanja D. Čosić (554), braća Ribić, Toni (536) i Marko (505) i S. Gorupić /H. Đaković (514) poveli su 4:0 protiv Lj. Mamule (543), M. Polovine (533), S. Mamule (494), R. Stipanovića (502).

Zadnja serija bacanja bila je vrlo uzbudljiva i neizvjesna u kojoj se rezultat okretao malo za Skrad malo za Gomirje, no u zadnjim bacanjima domaćini su uspjeli vratiti drva i osvojiti još jedan bod u igri što im je donijelo visoku pobjedu.A. Močan srušio je 528 drva, S. Ruppe 521 drvo dok je R. Radulović srušio 522 drva i B. Baraba 556 drva koji je donio jedini bod gostima i ponio titulu najboljeg igrača današnjeg susreta.

O utakmici najbolji Skrajan Čosić je rekao kako je utakmica bila neizvjesna, kako je pobjeda visila u zraku do zadnjih nekoliko bacanja no na kraju fortuna je bila na strani domaćih igrača. „Bitna je pobjeda na početku a dalje će biti ipak lakše. Nismo se pokazali baš u najboljem svjetlu no pobjeda je pobjeda, iako po rezultatu izgleda da smo cijelu utakmicu kontrolirali od početka do kraja,“ zaključio je Čosić.

U drugoj utakmici, lokalnom derbiju Poleta i Goranina, gosti iz Delnica su nadigrali domaćina kao nikad dosad zadnjih godina. U prvom paru S. Rački (508) i J. Jeličić (506) su izgubili oba boda protiv E. Peršića (567) i I. Petranovića (548).

U drugom paru D. Pezerović (585) i V. Skender (531) podijelili su bodove s I. Zrilićem (590) i R. Rajčićem (584) kao i F. Vic (561) i D. Mance (528) s D. Matkovićem (544) i S. Ivankovićem (569) tako da je utakmicu uvjerljivo s 6:2 dobio Goranin.

Zabrinjava činjenica da je Polet na kraju zaostao 183 drva u odnosu na goste iz Delnica koji su srušili 3402 drva. U ekipi domaćina opravdali su očekivanja jedino Pezerović i stari kuglački mačak Vic, dok su podbacili Jeličić i Mance, koji su tijekom priprema rušili prosječno preko 560 drva. Ovim porazom Polet očekuje neizvjesni nastavak sezone, iako su i prošle godine startali slabije a u nastavku natjecanja im se forma dizala.

Poletu je sve više potrebna mlađa krv jer godine ih sve više pritišću a s jednom rezervom na klupi, u slučaju povreda ili bolesti, sve bi teže bilo održavati rezultate koji su zapisani sve ove godine unazad.