Svake godine učenici skradske i goranskih škola pišu literarne uratke na kajkavskom narječju koji se šalju u Zlatar na svehrvatski natječaj dječjeg kajkavskog stvaralaštva “Zbor malih pjesnika”. Ove godine na završnoj manifestaciji između tristotinjak pjesama ocjenjivački sud u sastavu prof. Joža Skok, mr.sc. Božica Pažur i prof. Željka Horvat Vukelja odabrao je 50-ak pjesama koje su se izvodile na završnoj priredbi prošlog vikenda.

Među odabranima je bila i pjesma skradskog učenika Sandija Jauka “Krof moje hiše” te je voditelj Vedran Laković krenuo u Zlatar zajedno sa svojim učenikom na završnu priredbu. Na priredbi su još svoje stihove recitirali i goranski učenici, Dominik Kožica iz Brod Moravica, Kristijan Petelin iz Lokava i Janja Možgon iz Ravne Gore (stihove Lorena Šinkovca). Istog dana u OŠ Zlatar bila je otvorena dječja izložba likovnih radova „Čovjek čovjeku“ među kojima su bili i radovi učenika goranskih osnovnih škola iz Brod Moravica, Broda na Kupi i Delnica.

Drugog dana u Zlatar na završnu večer Festivala dječje kajkavske popevke uputili su se Brodmoravičani, učenice Anika Kožica i Lorena Crnković koje su uz pratnju tamburaškog orkestra HRT pod ravnanjem Siniše Leopolda izvele pjesmu “Kak se ja budim” koju su pripremili i aranžirali učitelji Erna Šnajdar i Damir Zagoršćak-Zagor. Ovime su Gorani još jednom bili dijelom vrlo uspješne priredbe u Zlataru koja traje već 41 godinu.