U Skradskoj dragi proteklog vikenda boćarskim turnirom otpočela su događanja kojima se obilježava Dan Općine Skrad. Na boćališta u Skradskoj dragi izašlo je osam ekipa iz Skrada , Teheran, Umirovljenici, Poky, Malo vitra, Ožujsko, Initium, Drži ritam i Steyman te susjedi Stari Lazi iz Brod Moravica i Stara Sušica iz Ravne Gore. Nakon cjelodnevnog nadmetanja prvo mjesto, pehar, prijelazni pehar, medalje te novčana nagrada pripala ekipi Steymana iz Skrada, drugo mjesto osvojila je ekipa Ožujsko iz Skrada dok je treća bila ekipa Stari Lazi iz Brod Moravica, koji su također nagrađeni peharima, medaljama i novčanom nagradom.

Tijekom dana održano je natjecanje u izbijanju i bližanju te su pehare osvojili Josip Mance iz Kupjaka i Anđelko Pleše iz Skrada.

Osim boćanja održana su natjecanja u pikadu, stolnom nogometu i povlačenju konopa. U pikadu je pobjedu odnio dvojac Karlovačko (Marinko Damić i Robert Cindrić) s 1182 boda, druga je ekipa Ščegetauček (Nikolina Crnković i Anita Žagar) 1114 bodova i treća ekipa Konobara s 1011 bodova, svi iz Skrada.

U stolnom nogometu prva je bila ekipa Zalutali busen, druga Terminatori i treća Nedam pare, svi iz Skrada.

U povlačenju konopa prvo mjesto je potegla ekipa DVD-a Skrad, druga je bila ekipa KK Skrada dok je treće mjesto pripalo ekipi Initium, udruzi mladih Skrada.

Organizaciju cjelodnevnih događanja u Skradskoj dragi su vrlo uspješno odradili članovi Kuglačkog kluba Skrad i članovi udruge mladih Initium, a nagrade su osigurali Općina Skrad i KK Skrad. Sve su to začinili svojim kuharskim umijećem Davor Ribić, Krešo Đaković, Vlasto Arbanas i Vjekoslav Bauer spremivši kotao domaćeg graha s kobasicama o čemu svjedoči prazan kotao na donjoj slici.

Predstavnika TZ Općine Skrad nije bilo ni na ovoj manifestaciji koja je dio programa proslave Dana Općine. Usprkos lijepom vremenu Skrađani su zaboravili doći na cjelodnevnu manifestaciju.