Selo Bukov Vrh zadnjih godina postaje sve uređenije, dosta je starih kuća promijenilo vlasnike i više obitelji je loženje drvima dopunilo lož uljem. Kako sada selo u svojim podrumima ima oko osam tisuća litara tog goriva vatrogasci DVD-a Bukov Vrh su održali vježbu gašenja tog energenta.

Vatrogasni zapovjednik VZO Skrad Ivan Crnković upoznao je prisutne članove DVD-a Bukov Vrh, DVD-a Divjake, DVD-a Hribac, DVD-a Skrad i mještane sela s opremom za gašenje lako zapaljivih tekućina i s načinom korištenja te djelovanjem pjene na vatru, materijal i okoliš. „Pjena je kod požara lako zapaljivih tekućina najbolje sredstvo za gašenje, no mora se znati da je vrlo agresivna te se s njom mora pažljivo raditi, pažljivo dozirati na požarištu te paziti da je što manje dođe u okoliš na koji štetno utječe,“ zaključio je Crnković teoretski dio obuke vatrogasaca.

Potom su vatrogasci DVD-a Bukov Vrh prišli praktičnom dijelu vježbe te su predsjednik Anton Dolušić, zapovjednik Anton Šporčić te članovi Milivoj Dolušić, Anton Šporčić, Josip Crnković, Branko Mance, Matija Mulc i Ivica Arbanas prvi put gasili zapaljivo lož ulje novom vatrogasnom opremom.

Po svemu sudeći mještane sela ništa neće iznenaditi jer su bez obzira na godine u tijeku s suvremenim kretanjima u vatrozaštiti. Završetkom pokazne vježbe svi su se u hladu seoskog doma okrijepili pokojim pićem i kotlovinom koju su pripremili kuhari Davor Ribić i Željko Mance.