Nedjeljno sunčano jutro 6. 6. 2010. iza 10 sati pred župnom crkvom Sv. Antuna okupilo je 7-ero djece, u pratnji roditelja, baka i djedova, prijatelja. Prvopričesnici, djevojčice Karla Beljan i Dora Bolkovac u svečanim bijelim haljinama te dječaci Franjo Rendulić, Lovro Tomljanović, Dario Injić, Vedran Jauk i Luka Kruljac u hlačama i bijelim košuljama s leptir mašnama i kravatama pripremali su se za veliku svečanost, za trenutak kad će prvi puta primiti sv. Hostiju. Nestrpljivost djece, uzbuđenje roditelja, prijatelja i ostalih vjernika koji su htjeli prisustvovati tom svečanom događaju, bili su najvjerodostojnija slika veličine trenutka kad desetgodišnjaci otvaraju svoja srca Isusu.

Svečanu sv. misu predvodio je vlč. Stjepan Porkulabić uz pratnju crkvenog zbora. Svečanost sakramenta Prve Pričesti uveličao je i program koji su djeca izvela uz vođenje vjeroučiteljice Tajane Jauk. Paljenje svijeća od ruke do ruke prvopričesnika, po Isusu Kristu, simbol je vjere i ufanja u život vječni. Odričući se svega onoga što je blisko materijalnom svijetu, a što odvlači od Božje namisli i djela, prvopričesnici su potvrdili zavjet vjere po prvi puta kušajući blagoslovljeno Tijelo Kristovo.

Vlč. Porkulabić u obraćanju prvopričesnicima i njihovim roditeljima je rekao:“ Djeco, vi i vaši roditelji zajednički gradite svoj život, izgrađujte ga u vjeri i duhovnosti kako bi postali dobri ljudi i dobri kršćani. Neka vas dragi Bog prati i neka vas čuva nebeska Majka. Zajednički izgradimo ovu župu još većom, radosnijom i blagoslovljenijom.”

Nakon obreda, vlč. Porkulabić darovao je prvopričesnike krunicom koji su se, nakon zajedničkog fotografiranja, uz kolače i sok kratko vrijeme zadržali u župskom stanu.