Nogometaši Poleta održali su skupštinu tijekom koje je predsjednik kluba Boro Tomić iznio izvješće o radu i financijsko izvješće za proteklu 2009. godinu. Tijekom 2009. godine nogometaši su se natjecali u 2. županijskoj nogometnoj ligi PGŽ, u seniorskoj i pionirskoj konkurenciji. Seniori su postigli slabije rezultate no, kako kaže predsjednik Tomić, ekipa se održala jer je klub u 2008. godini bio na rubu opstanka. Sada je stanje znatno bolje te će se daljnjim radom težiti postignuću i boljih rezultata.

Pionirska ekipa postigla je bolje rezultate, u sredini tablice su, no njihov je najveći problem nedostatak djece iste generacije te u ekipi igraju djeca različitog uzrasta što im je glavni nedostatak u natjecanju. Obje ekipe broje zajedno preko četrdesetak registriranih igrača, od toga iz Općine Skrad tridesetak, dok je iz drugih općina desetak igrača.

Financijski je klub prihodovao prošle godine oko 87 tisuća kn, od toga 84 tisuće iz Proračuna Općine. Rashodi su u prošloj godini bili isti prihodima, no ostalo je blizu 12 tisuća kn neplaćenih računa koji su se podmirili ove godine.

U raspravi je predloženo i prihvaćeno uvođenje članarine od 200 kn godišnje za članove i simpatizere. Istaknuto je nadalje da treba osigurati kontinuitet rada kluba bez obzira na trenutne poteškoće i rezultate s čime su se složili svi nazočni na skupštini te se još jednom naglasilo kako Općina Skrad ima mnogo razumijevanja za djelovanje nogometaša i zahvaljuje joj se za svekoliku podršku koju daje nogometu.