DVD Bukov vrh održao je svoju redovitu skupštinu uz nazočnost članova i gostiju, vatrogasaca iz Skrada, Divjaka, Hripca, Kupjaka te načelnika Općine Damira Grgurića, predstavnika Uprave Hrvatskih šuma Viktora Šporčića te predstavnika firmi s područja Općine Skrad.

U izvješćima predsjednika Antona Dolušića i zapovjednika Antona Šporčića znakovito je, da usprkos godinama starosti, članovi izvršavaju svoje redovne zadaće kvalitetno i brzo. Tako su vatrogasci Bukovog vrha radili na uređenju seoskog doma i vatrogasnog spremišta te njihovog okoliša, na postavljanju tlakavaca prilaza mrtvačnice u Divjakama. Zapovjednik Anton Šporčić kaže:“Tijekom godine provjeravala se oprema s kojom smo zadovoljni. Prošle godine nismo nastupali na županijskom natjecanju u Rijeci i Delnicama što nam je teško palo te se nadam da ćemo to ove godine realizirati“.

Društvo je financijski dobro poslovalo, na računu su imali oko 25.000 kn koje su namjenski utrošili. Za aktivan rad priznanje je dobio Željko Bujan za deset godina rada u društvu.

Planom rada u 2010. godini članovi društva održavat će postojeću opremu, održavat će klupske prostorije i okoliš, održavat će vježbe i pripremati se za natjecanja, nabavljat će novu opremu …

Na kraju su se prisutnima obratili gosti skupštine, te je između ostalih načelnik Općine Skrad Damir Grgurić rekao:“Vrijeme je da se svi zajedno složimo jer ima nas sve manje. Novca će biti dovoljno, nabavljen je još jedan kombi koji će najviše služiti zajednici, naročito starijim ljudima koji nemaju prijevoz, za odlazak prema Skradu ili Delnicama. Ne smijemo biti kao vatrogasci tako strogi prema radu svojih članova. Ipak smo mi dobrovoljno vatrogasci. Bitno je da društvo djeluje u selu i ono je nositelj svih seoskih aktivnosti.“

Zapovjednik VZO Općine Skrad Ivan Crnković dodao je kako je Općina Skrad jedna od najstarijih u PG županiji, kako se treba držati na okupu, biti zajedno “jer od nas samih ovisi kako će društvo ali i selo djelovati i funkcionirati”. Zadnjih godina VZ sve više pažnje poklanja mladima te će tako vatrogasna ekipa djece i mladeži ići na državno natjecanje u Šibenik.

Krajem rasprave članovima DVD-a Bukov vrh se na temu unutarnjih problema načelnik Grgurić još jednom obratio rekavši:“Vatrogasac je najcjenjenija profesija u svakom društvu. Mi smo dobrovoljci, netko daje više, netko manje, svatko od nas je individua i živi svoj život, no kad se desi požar tada postajemo jedna cjelina, vatrogasci na zadatku. Na sirenu svi znaju što se dešava no jedino mi se odazivamo, odlazimo na požar ne znajući što nas tamo čeka. nama je najveća nagrada spašen život ili imovina. Vatrogasac je zanimanje broj jedan, oličenje poštenja, čast je biti vatrogasac, stoga nemojmo se „špotat“. Svi imamo želju i volju, jer ako treba dignut ćemo se u dva iza ponoći, ići gasiti požar a ujutro otići na posao. Pitamo se za koju dnevnicu? Ovaj gulaš i čaša vina jedina su nam nagrada i dnevnica za naš dugogodišnji rad i ljubav prema vatrogastvu.”

Nazočnima su se na kraju Skupštine obratili gosti Skupštine Nikola Jakovac, Šime Jaška, Vinko Crnković i Viktor Šporčić složivši se u mišljenju da su vatrogasci Bukovog vrha nositelji sveopćeg društvenog života u selu i od njih najviše ovisi kakva će im biti sutrašnjica.