DVD Skrad održao je svoju redovnu skupštinu u skradskom Domu kulture. Uz prisustvovanje brojnih gostiju, župnika Stjepana Porkulabića, predstavnika VZO PGŽ Velibora Topolovca, predstavnika skradskih udruga i tvrtki, Vatroprometa Rijeka te izaslanstva brojnih DVD-a, Stare Sušice, Ravne Gore, Kupjaka, Starog Laza, Delnica, Novog Vinodolskog, Nove Plavnice i Križevačkih cesta s područja Bjelovara te lokalnih, Bukovog vrha, Divjaka i Hripca, skupštinu je otvorio, pozdravivši sve koji su došli, predsjednik Damir Grgurić.

Nakon minute šutnje za preminule članove 78 godišnja skupština započela je izvješćem o stanju blagajne. Ukupni prihodi su bili u 2009. godini 346.882 kn a rashodi 343.682 kn sa saldom od 3.200 kn na kraju 2009. godine.

Iz izvješća o radu zapovjednika Ivana Crnkovića vidljivo je da društvo radi odlično, kadrovski i brojem članstva odskače od drugih sličnih udruga, rezultati vatrogasnih ekipa su vrlo dobri. „Radnom akcijom je uređen potporni zid uz prilaznu cestu do doma. Oprema i vozila se redovno održavaju. Krajem godine kupljeno je još jedno kombi vozilo.Tijekom 2009. godine vatrogasci su imali pet intervencija, gasili su požare dva dimnjaka, dva požara trave i požar na električnoj lokomotivi. Organizirali smo natjecanje vatrogasne mladeži PGŽ u Skradskoj dragi s oko 900 učesnika. Bili smo na natjecanju djece i mladeži u Bjelovaru i osvojili prvo mjesto, dok je u Klani, Plešcima i Skradu osvojeno drugo mjesto te su se plasirali na državno vatrogasno natjecanje u Šibeniku koje će se održati od 14. do 16. svibnja ove godine. Uz to mladi su bili u ljetnom vatrogasnom kampu u Fažani gdje su stjecali vatrogasna znanja. U vatrogasnim natjecanjima učestvovali su i stariji članovi društva. B ekipa je bila druga u Delnicama na Memorijalu Gorana Gašparca i županijskom natjecanju u Crikvenici dok je A ekipa na istom natjecanju bila deveta. Obilježili smo dan Sv. Florijana odlaskom na svetu misu. Održavamo dobre odnose sa susjednim vatrogasnim društvima, JVP grada Delnica i VZ PGŽ,“ zaključio je izvješće zapovjednik Crnković.

U programu rada za 2010. godinu planira se, održavanje postojeće opreme i nabava nove koja nedostaje, održavanje vatrogasnog doma, nabava novog vatrogasnog navalnog vozila, pregled i servisiranje opreme i aparata, održavanje vatrogasnih vježbi sa djecom, odlazak na državno natjecanje, rad sa mladeži i članovima, kontrola i pregled hidrantske mreže i kontrola bunara na području općine Skrad, izrada popisa domaćinstava koje koriste za grijanje plin i loživo ulje, sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima, školovanje članstva, obavljanje liječničkih pregleda članstva, osiguranje članstva te suradnja sa susjednim društvima, VZ PGŽ, JVP grada Delnica.

Za dvadeset godišnji uspješan rad u DVD-u Skrad nagrađeni su vatrogasnim medaljama i diplomama Marijan Jerbić, Nenad Ribić, Josip Lisac, Kristijan Glavan, Zdenko Majetić, Ivan Crnković, Siniša Tepšić, Toni Ribić, Slaven Pleše, Marko Ribić i Anđelko Pleše.

Izaslanik VZ PGŽ i DVD Novi Vinodolski Velibor Topolovec pohvalio je rad DVD-a Skrad, pohvalio je organizaciju županijskog natjecanja u Skradu te zaželio ekipi djece i mladeži DVD-a Skrad plasman na državno natjecanje u Šibenik. Dobrim željama DVD-u Skrad pridružili su se prigodnim riječima i drugi gosti Skupštine. Skupština je završila prigodnim domjenkom.

Izaslanik VZO PGŽ Velibor Topolovec