Ova zima kao da neće stati. Već mjesec dana ne posustaje hladnoća koja ima prosjek od oko minus pet stupnjeva na području Općine Skrad. Snijeg pada svakih par dana i sada ga ima više od jednog metra visine. Ako tako nastavi bit će ga do proljeća, kaže jedan ostariji mještanin, no to su zime kakve su bile nekada. Zbog novog snijega i zastoja u prijevozu ni učenici putnici nisu stigli u školu. Zimska služba, ralice imaju pune ruke posla. Već se sada teško snijeg odbacuje zbog starog otvrdnulog snijega sa strane. U pomoć su uskočili radni strojevi, rovokopači kojima se šire ceste kako bi se omogućio promet vozila iz okolnih sela.

O dosadašnjem čišćenju načelnik Damir Grgurić kaže:“Ceste se redovito, koliko to vrijeme dopušta, čiste i za sada nema većih poteškoća. Na županijskim cestama dodatno su se uz pomoć freze i rovokopača prometnice širile kako bi se osigurala bolja prohodnost. Svakako proračunska sredstva za čišćenje od oko 100.000,00 kn su se istopila i trebat će osigurati dodatna sredstva prvim rebalansom. Ova je zima zaista hladna, duga i „bogata“ snijegom.“

Stišavanjem snježne vijavice stabiliziralo se i čišćenje snijega te su prometnice na području Skrada očišćene, te sada slijedi širenje jer su one uske a vozila se teško mimoilaze. Uz svakodnevno čišćenje snijega ljudi sve više vire u svoje drvarnice koje su sve praznije. Drva idu brže od očekivanog i mnogi će posegnuti za rezervom jer loži se od jutra do kasno u noć. A kako Šumarija već prima uplate za sljedeću sezonu grijanja zasigurno će mnogi naručiti koji kubik drva više nego prošle godine, zlu ne trebalo.