Snježni izborni dan u Skradu započeo je u 7 sati kada se jedino biralište otvorilo u Vijećnici Općine Skrad. Prvi su glasači stigli minutu po otvaranju birališta te su Darko Crnković, Leonardo Margeta i Branimir Arbanas izvršili svoju građansku dužnost. Do jedanaest sati glasalo je blizu 250 građana sa pravom glasa od njih 1085 po popisu birača, odnosno oko 23 posto. Prema sadašnjem tempu glasovanja očekuje se da bi u Skradu moglo glasovati oko 60 posto ili oko 650 glasača. Prijevoz na biralište je organiziran kombi vozilom DVD-a Skrad.

Prema istraživanju javnog mijenja na području Općine Skrad najveće šanse za ulazak u drugi izborni krug imaju Ivo Josipović, Nadan Vidošević, Milan Bandić i Andrija Hebrang.

U Općini Skrad uvjerljivu pobjedu odnio je NADAN VIDOŠEVIĆ s 291 glasom, drugi je Ivo Josipović s 194 glasa, treći Andrija Hebrang s 67 glasova i četvrti Milan Bandić s 27 glasova.

Dalje je poredak Mikšić i Primorac 18 glasova, Pusić 17 glasova, Kajin 13 glasova, Jurčević 10 glasova, Tuđman 6 glasova i Škare Ožbolt 3 glasa.

Na izbore je izašlo 673 birača,62 posto, a od toga je bilo 9 nevažećih listića.