Skradsko izletište Zeleni vir iz dana u dan je sve posjećenije. Prošlog vikenda bio je pun izletnika. Pohodili su ga članovi HPD „Zagreb-matice“, planinari i izletnici iz Rijeke i Istre. Za očekivati je da će se trend porasta dolazaka od 14 % za pet mjeseci i broj noćenja od 307 % u odnosu na prošlu godinu nastaviti. Izletnički dom koji vode djelatnici Hrvatskih šuma-Šumarije Skrad su posjetom više nego zadovoljni te za naredno razdoblje pripremaju brojna iznenađenja za goste. Gostima uz gastro ponudu nude i više vrsta suvenira, od keramike i drva. U ponudi je gorski liker u različitim pakovanjima kao i Goranska kuharica.

Naredni tjedni u Zelenom viru gostima će ponuditi: Crtanje motiva Zelenog vira i izložbu slika likovne udruge „Veli pinel“ iz Kastva, od srijede 22. lipnja dalje popodnevna druženja uz živu glazbu i bogatu ponudu jela i pića, dane borovnica…

Djelatnici Hrvatskih šuma-Šumarije Skrad su se više nego dobro pripremili za ovogodišnju turističku sezonu pa se mogu očekivati još poneka iznenađenja tijekom ljeta.

V.P. 20/06/2005.