Prošla 2004. godina je bila godina brojnih nastupa mješovitog pjevačkog zbora KUD-a „Zeleni vir“. Pjevači su uz pratnju instrumentalnog sastava ostvarili zapažene nastupe gostujući u Rijeci (Trsatu), Kupjaku i Bukovom Vrhu, te Skradu uz Dan Općine, Dan neovisnosti s klapom „Pasika“, Dan Svih Svetih i povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Zborovođa Nikola Poljančić Bajt iz Ravne Gore u dva ciklusa, proljetno-ljetnom i jesensko-zimskom priprema program za nastupe koji se sastoji od duhovnih, domoljubnih, umjetničkih i popularnih skladbi domaćih i stranih autora.

KUD se financira iz proračuna Općine Skrad, kroz mjesečnu članarinu od 10,00 kn i donacijama. Donacijama dr. Ive Mancea kompletirano je ozvučenje za potrebe zbora.

Istaknute su teškoće u pronalaženju dodatnih sredstava financiranja, sponzora koji bi pomogli rad KUD-a.

Uz utrošenih oko 32.000,00 kn KUD „Zeleni vir“ postaje respektabilna udruga koja pokriva većinu kulturnih događanja u mjestu.

U 2005. godini KUD želi aktivirati folklornu sekciju, za koju su novci osigurani, a kojom bi se željeli očuvati i pokazati autohtoni običaji, plesovi i pjesme

V.P. 06/04/2005.