Hrvatske šume su državna tvrtka koja se pored svoje osnovne djelatnosti bavi i ugostiteljstvom i to vrlo ozbiljno razvivši kompletnu strukturu u tom segmentu te na području Skrada zapošljava pet ljudi. Suradnja sa TZ Općine Skrad je, ja bih rekao, bolja s naše strane. Primjera radi, ove godine smo na molbu direktorice TZ posudili suvenire TZ kada je trebalo za županijsko vatrogasno natjecanje u Skradskoj dragi, po iste smo išli sami i dovezli smo i suvenire koji su bili za TZ bez da smo tražili išta za tu uslugu. Dalje, nadovezao bih se na sporne ulaznice za Društvo Gorana gdje smo mi dali pola ulaznica a pola TZ koja je bila domaćin članovima Društva Gorana te ne znam što je tu bilo tako sporno.

Što se tiče naše gastro ponude, gdje određene osobe kažu da je loša ili slaba, moram istaknuti da smo mi jedini ugostiteljski objekt sa kompletnom gastro ponudom, sa kategorizacijom PLANINARSKI DOM, te da je naša ponuda puno veća i bogatija u odnosu na kategorizaciju. U protekle dvije godine mnogo se napravilo na promjeni, obogaćivanju i prilagođavanju menija našim gostima. Rekao bih da po prometu i po reakcijama gostiju uspijevamo zadovoljiti njihove potrebe. Kritike izrečene na sjednici Turističkog vijeća vjerujem ne stoje, te bih dodao da sam razočaran da se netko upušta u njih a da u te dvije godine posjeti Izletište „Zeleni vir“ možda jednom ili nijedanput. Mom uvjerenju definitivno u prilog idu i pozitivni komentari na Goranskoj razglednici Primorskog radija Rijeka.

Smatram da bi bilo bolje više vremena utrošiti na raspravu tko u najvećoj sezoni, naročito vikendom, dočekuje goste i pruža im potrebne informacije ili ih upućuje prema bilo kojem objektu ili turističkoj znamenitosti na području Općine Skrad pa tako i prema Zelenom viru. Nama gosti često dolaze dolje u Zeleni vir i govore da su informacije dobili na benzinskoj postaji INE u centru mjesta.

Da zaključim, HŠ su pokazale da su kadre voditi brigu sami o sebi i o Izletištu Zeleni vir pa se pitam što bi bilo da nema Zelenog vira. Na što bi se tada sveo skradski turizam?

Voditelj Izletišta, Alen Abramović