Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Skrad koja je u prošla u svečarskoj atmosferi za predsjednika Vijeća jednoglasno je izabran dosadašnji predsjednik Dubravko Grbac.

Sjednicu je otvorio gosp. Zdenko Holenko, te nakon izbora Mandatnog povjerenstva nastavio voditi najstariji član Vijeća gosp. Vladimir Mance. Vijećnici su nakon svečane prisege izabrali predsjednika Vijeća i dva potpredsjednika. Jednoglasno je izabran za predsjednika gosp. Dubravko Grbac, za potpredsjednike dr. Josip Grgurić i Žarko Mulc. Prisutnim vijećnicima se nakon primljenih čestitki na imenovanju obratio Dubravko Grbac rekavši: „Iskreno Vam se zahvaljujem na izboru i ukazanom povjerenju da i u narednom mandatnom razdoblju predsjedam Općinskim vijećem Općine Skrad. Prije četiri godine u prvom inauguracijskom govoru sam rekao da nisam od velikih riječi, već radije zasučem rukave. Smatram da ovo isto mogu ponoviti i danas, jer su rezultati izbora pokazali da velika većina građana daje potporu našem dosadašnjem radu. U tom smislu mogu obećati da ću se i nadalje, kao i do sada, truditi i zalagati za ostvarenje datih predizbornih obećanja odnosno izvršenje našeg programa, dok kontinuitet našeg rada garantira nastavak i dovršetak započetih projekata i programa. Svakako pritom očekujem da se, u skladu s položenom svečanom prisegom, svi vijećnici u svom radu zauzmu za svekoliki napredak i boljitak naše Općine. Birači to od nas opravdano i očekuju, a ja i vas i njih uvjeravam da zajedničkim i složnim radom, kao i konstruktivnim zalaganjem svakoga od nas, zasigurno možemo nastaviti sa našim uspješnim dosadašnjim radom na dobrobit svih građana Općine Skrad.

Koristim priliku da se još jednom zahvalim svim biračima naše Općine koji su izašli na izbore i iskoristili svoje biračko pravo, te iskazali svoju političku volju i odabrali najbolje kandidate kojima su u naredne četiri godine povjerili upravljanje našom lokalnom samoupravom.“

Inače, prije konstituiranja Vijeća predsjednik SDP-a Duško Zatezalo i predsjednik Nezavisne liste Žarko Mulc potpisali su postizborni sporazum kojim je Žarko Mulc dobio mjesto potpredsjednika Vijeća.

V.P. 10/06/2005.