Na jedinom biralištu u Općini Skrad, uz sunčano vrijeme, biralište je otvoreno u 7 sati a prvi glasači Gordan Jurković iz Skrada i Goran Brajdić iz Divjaka ubacili su svoje glasačke listiće u glasačke kutije tri minute kasnije. Gordan Jurković kaže kako žuri na posao te mu je to vrijeme bilo prilika da obavi svoju građansku dužnost dok je Goran Brajdić rekao kako na svakim izborima glasa među prvima. Kandidati za načelnika Općine svoj glas su dali, Dubravko Grbac oko 9,30 a protukandidat Damir Grgurić oko 14,30 sati. Predsjednica Izbornog povjerenstva Darija Juričić rekla je kako je sve u redu, od glasovanja u Domu kulture tako i ambulantnog glasanja koje je započelo oko 14,00 sati te kako su glasači imali priliku glasati na najljepšem izbornom mjestu u Gorskom kotaru. Predsjednica biračkog odbora je Mirjana Beljan, a članovi Dubravko Mance, marijana Močan Žagar, Igor Bukovac, Željko Grgurić i Igor Đorđević. U Izbornom povjerenstvu su osim gđice. Juričić, Sanda Buban, Jasminka Lozer, Vesna Šnajdar Glad, Jelena Basta Mance i Anita Rački. Prošireno Izborno povjerenstvo čine predstavnici stranaka, Rozana Grbac, Branko Marincel, Bogomir Abramović, Branko Juričić, Mihaela Podnar, Tonček Kezele, Natali Podnar i Renata Grgurić. Bolesni i nemoćni, nepokretni građani Skrada mogu se za glasovanje prijaviti predsjedniku biračkog odbora na telefon 810-680, koji će potom organizirati glasovanje u domu tih osoba.

Do 13,00 sati glasalo je 450 glasača od 1099 na biračkom popisu što iznosi 40,9 posto. Očekuje se da će se do zatvaranja glasovanju odazvati oko 70 posto cjelokupnog biračkog tijela. Sljedeće vijesti o broju glasača bit će oko 16,30 sati.

Do 16,00 sati glasalo je 600 glasača od 1099 na biračkom popisu što iznosi 54,59 posto. Očekuje se da će se do zatvaranja glasovanju odazvati oko 70 posto cjelokupnog biračkog tijela. Sljedeće vijesti o broju glasača bit će oko 17,30 sati.

Do 17,30 sati glasalo je oko 720 glasača od 1099 na biračkom popisu što iznosi 65,51 posto. Sljedeće vijesti o broju glasača bit će oko 18,30 sati.

Do 18,15 sati glasalo je 750 glasača što iznosi 68,24 posto a do zatvaranja birališta se očekuje broj od preko 70 posto što pokazuje da su se građani zaista u velikom broju odazvali ovim izborima. Bitno je napomenuti da će Skrađani rezultate znati istog dana jer jedna stranka, SDP ili koalicija HDZ-PGS-HSS će osvojiti većinu glasova, odnosno danas će se znati dali će Dubravko Grbac, dosadašnji načelnik ili Damir Grgurić, novi kandidat za načelnika, nadalje voditi Općinu Skrad. Uglavnom netko će danas slaviti…

Zatvaranjem birališta u Skradu je glasalo blizu 800 glasača od 1099 na biračkom popisu što iznosi oko 72 posto. Brojka 400 će nekome donijeti POBJEDU.