Skradski Dom kulture je ugostio pedijatre Hrvatske koji su na 6. simpoziju preventivne pedijatrije obradili teme vezane uz dijagnostičke i terapijske postupnike u pedijatriji.

U uvodu je prof.dr.sc. Josip Grgurić naveo razloge stvaranja postupnika u pedijatriji. „Postupnici su dio standarda u radu liječnika, govore o redoslijedu postupaka u obradi dječjih bolesti i pomažu liječnicima u pravilnom i pravovremenom dijagnosticiranju određenih bolesti. Postupnik nije pravilo već podsjetnik u pristupu dijagnosticiranja bolesti“, rekao je dr. Grgurić. Više od 200 prisutnih pedijatara i liječnika drugih specijalnosti iz svih krajeva Hrvatske upoznato je s postupnicima kod dječjih bolesti, angine, upale grla, srednjeg uha, enureze, urinarnih infekcija, hematurgije, anemije, glavobolje, febrilnih konvulzija, gastroezofagealnog refluksa i opstipacije. Vrsni predavači dr.sc. Zora Zakanj, prof.dr.sc. Dragomir Božinović, prof.dr.sc. Danica Batinić, doc.dr.sc. Mirna Šubat Dežulović, prof.dr.sc. Melita Nakić, prof.dr.sc. Igor Prpić, doc.dr.sc. Ela Paučić Kirinčić, prof.dr.sc. Mladen Peršić i dr. Lana Omerza sa svojim suradnicima su svojim predavanjima upoznali i podsjetili prisutne pedijatre i liječnike ostalih specijalnosti s postupnicima u liječenju određenih bolesti kod djece.

Uz pedijatre, u hodniku Doma sponzori, proizvođači lijekova i pripravaka za djecu upoznali su prisutne s najnovijim proizvodima svojih firmi. Uz bogatu trpezu koju je pripremio Bistro „Lipe“ Kupjak pedijatri su cjelodnevno druženje zaključili piknikom u prirodi uz poruku vidimo se iduće godine na 7. simpoziju.

V.P. 28/05/2005.