U Domu kulture susreli su se davaoci krvi Općine Skrad. Njih oko osamdeset, aktivnih davaoca i „umirovljenih“, sakupilo se na svečanosti uz svjetski tjedan crvenog križa. Predsjednica skradskog HCK Ankica Podnar održala je uvodni riječ kojom je rekla:“Posebno je potrebno raditi s mladima, od vrtića dalje, jer u spašavanju ljudi sve više je krv najpotrebniji lijek. Potrebo je raditi na tome da se darivatelji više cijene u društvu jer o njima su ovisili mnogi dosad spašeni i ovise ubuduće spašeni životi.“

Prisutne je pozdravio predsjednik vijeća Općine Skrad Dubravko Grbac koji je i sam davalac krvi koji kaže: „ Sa mojim 31 davanjem ja sam tek na početku, ovdje su mnogi stariji koji su darovali krv više puta. Tu smo da se bolje upoznamo, da se zabavimo uz naš zbor i da ugodno provedemo ovu večer. Imamo prostor u kojem se možemo susretati, imamo dom te nam je dužnost da se barem jednom godišnje sastanemo kako bi naš rad, davanje krvi dostojno obilježili. Svima vama hvala koji svoju krv dajete kako bi i jedan život spasili“.

Druženje davaoca je nakon prigodnog programa učenika Osnovne škole Skrad i nastupa pjevačkog zbora „Zeleni vir“ uz dirigentsku palicu Nikole Poljančića nastavljeno domjenkom uz ples i pjesmu.

V.P. 14/05/2005.