U Domu kulture uz nazočnost gostiju, Dragutina Crnkovića, drugog na Županijskoj listi HDZ-a, Antona Mancea, gradonačelnika Vrbovskog, Marijana Grgurića, člana Županijske skupštine i Dubravka Grpca, predsjednika Općinskog vijeća Općine Skrad, župnika Stjepana Porkulabića, članova i simpatizera stranke, svečano je obilježena 15-godišnjica osnivanja HDZ-a Skrad. Pokretač i osnivač, gosp. Ivan Perušić je 1990. godine okupio oko sebe istomišljenike, Ivana Crnkovića, Mladena Crnkovića i Nadu Podnar te u teškim vremenima stvorio stranku koja je do zadnjih izbora vodila Općinu Skrad.

U uvodu je predsjednica HDZ-a gđa. Nada Podnar upoznala prisutne s poviješću stranke, od osnivanja do danas, naglasivši da je ponosna što je na čelu najbrojnije i najjače stranke u Skradu. Gosti su uz čestitke naglasili „da im je cilj imati što više kvalitetnih ljudi u tijelima Županije kako bi se što više povezalo Gorski kotar s središtem županije. Nismo tako pasivni kao što se misli. Izađite na izbore i podržite naše kandidate“, rekao je gradonačelnik Vrbovskog gosp. Anton Mance.

Na kraju je predstavljen program stranke kojim će HDZ izaći na izbore. Težište je programa na podizanju kvalitete života, od participacije u troškovima ogrjeva, loko-prijevoza, prijevoza učenika i studenata, brizi o starijim osobama, dodjeli studentskih stipendija, razvitku gospodarske zone, otvaranju novih radnih mjesta, turističkih kapaciteta, komunalne i druge infrastrukture, razvitak športskih, kulturnih i humanitarnih udruga. Naši kandidati Vas neće iznevjeriti, stoga dajte glas nama, listi broj 1., poruka je predsjednice Nade Podnar.

Po završetku na pitanje o snazi stranke osnivač stranke gosp. Perušić kaže: „Stranka je sada jača, ima šire poglede i veću međustranačku toleranciju. Smatram da u koaliciji možemo dobiti izbore.“

Gđa. Nada Podnar, na pitanje o rezultatima izbora, na kraju je rekla:“Četiri vijećnička mjesta su moguća, tri su sigurna. Veći broj lista na izborima je dobrodošao za demokratske odnose i nadam se da će izbori donijeti nama mandat i mogućnost stvaranja buduće koalicijske vlasti.

V.P. 06/05/2005.