Skradski apartmani, sobe i drugi turistički kapaciteti popunjeni su dočekali 2007. godinu. Iako bez novogodišnje zabave skrađani i njihovi gosti su uz ples, pjesmu i zvukove pirotehnike ušli u Novu godinu. Vatromet je započeo petnaestak minuta prije odlaska Stare godine. Svjetleće rakete parale su nebo nad Skradom, dok petarde nisu dozvoljavale nikomu da spavanjem dočeka Novu. Oko ponoći ljudi su izašli ispred kuća i uživali u svjetlećim slikama koje su činile eksplozije raketa. Prije jedan sve se smirilo a slavlja su nastavljena u kućama. Što će nam donijeti 2007. godina. Skradu će sigurno donijeti više nego prošla. Što je obilježilo prošlu godinu. Idemo redom. Planinari su izabrali novog starog predsjednika Ivana Horačeka, formirano je općinsko Poglavarstvo na čelu s načelnikom Dubravkom Grpcem, Turistička zajednica je nakon šestomjesečne krize dobila predsjednika Žarka Mulca, osnovan je skijaški klub Polet, prekrojavala se granica općina Skrad i Ravne Gore, svečano je obilježena 130-a godišnjica školstva u Skradu, pedijatri su održali svoj 7. Simpozij, izletište Zeleni vir je jedina svijetla turistička zvijezda skradskog turizma, održana je završna manifestacija Lujzijana 2006. u Skradu, održane su radne akcije čišćenja okoliša Šiljara, Trade mil je tužio Općinu Skrad, manifestacije uz Dane krumpira su ispunile očekivanja, održana je proslava 10 godina Mješovitog pjevačkog zbora, nadbiskup Devčić je posjetio Župu i Općinu Skrad, otvorena je mjesna knjižnica i čitaonica, javnosti je predstavljena folklorna sekcija KUD-a Zeleni vir, održan je Božićni koncert u sjeni odbijenice nastupa Mješovitog pjevačkog zbora i prva javna zabava u Domu kulture u organizaciji jedne udruge, skijaškog kluba Polet. Svemu treba dodati smirivanje strasti između političkih suparnika u Općinskom vijeću, veću međusobnu toleranciju i želju za napretkom Općine Skrad i njenih žitelja.

Što su poželjeli Skrađanima

Duško Zatezalo- predsjednik Općinskog vijeća Općine Skrad

”Drage Skrajanke i Skrajani, želja nam je učiniti Skrad Općinom ugodnom za život. Stoga vjerujem da zajednički s veseljem očekujemo sve ono dobro što će nam donijeti godina koja je pred nama. U ime Općinskog vijeća i u svoje osobno ime svima vama želim obilje zdravlja, sreće i ljubavi te mnogo osobnih i poslovnih uspjeha u 2007. godini.!

Mr. Vladimir Mance, najstariji vijećnik Općinskog vijeća Općine Skrad

”Veseli me da tijekom 2006. godine a naravno i u prethodnim godinama i Skrad i cijela Općina ostvaruju napredak koji obećava. Znamo svi koliko se u proteklom razdoblju namnožilo problema u životu naše Općine pa me tim više raduje da se barem dio njih počinje rješavati ili se nazire kojim putem i kako ih možemo i moramo riješiti radi boljitka svih nas a ponajprije generacija koje dolaze. Vjerujem da je to i jasno zamjetljivo i dobra perspektiva koja nam se otvara i obećava, pa u tome ozračju svim stanovnicima naše Općine želim da u 2007. godini, uz osobno zdravlje i sreću njih i njihovih najdražih, svi složno poradimo, bez obzira na ova ili ona politička opredjeljenja, na tomu da u 2007. ostvarimo nove domete koji će obećavati ljepši i bogatiji život sutra.”

Vatromet u Skradu