Na području Općine Skrad djeluju četiri dobrovoljna vatrogasna društva, u Skradu, Divjakama, Hripcu i Bukovom Vrhu. Sva društva objedinjuje Vatrogasna zajednica Općine Skrad. Predsjednik gosp. Josip Lisac, pozdravivši goste i vatrogasce, je u uvodu istaknuo da su svi DVD-i usprkos mnogim teškoćama opstali. Suradnja s društvima, Općinom, poduzećima, privatnim poduzetnicima i VZ Županije je više nego dobra te su i rezultati rada vrlo dobri. Oprema se redovito održava, dopunjuje se novom, nabavljena su vatrogasna vozila koja su dodatno opremljena uz pomoć VZ Primorsko goranske županije. Zadovoljni smo činjenicom da je na našem području bilo malo požara, da se kvalitetno radi na preventivi. Većinu vremena se utroši na održavanje opreme, vozila, društvenih prostorija, domova, te održavanje seoske komunalne infrastrukture. Pohvaljen je rad članova DVD-a Skrad, predsjednika Damira Grgurića i zapovjednika Tonija Ribića, te zapovjednika VZO Ivana Crnkovića.

Predsjednik VZ Županije Velibor Topolovac pohvalio je rad VZO i matičnih društava te dobru međusobnu suradnju koja je svake godine sve bolja. Hrabro nastavite dalje jer je to plemenita i dobrovoljna aktivnost od neprocjenjivog značaja za žitelje ovog kraja, rekao je na kraju gosp. Topolovac.

Damir Grgurić, predsjednik DVD-a Skrad dodao je da VZ Županije pod vodstvom gosp. Topolovca radi sve bolje i kvalitetnije što se vidi i kroz sredstva koja dolaze u lokalne DVD-e.

V.P. 23/04/2005.