U nedjeljno jutro 28. lipnja u 10,30 sati pred župnom crkvom Sv. Antuna okupilo se 14-ero djece, učenici trećeg i četvrtog razreda, u pratnji roditelja, baka i djedova, prijatelja… Prvopričesnici, djevojčice Tea, Marta, Lana, Lorena, Isabela, Leona i Anja, te dječaci Noa, Dominik, Luka, David, Mateo, Teo i Ivan, pripremali su se za veliku svečanost, za trenutak kad će prvi puta primiti sv. Hostiju, za koji ih je pripremila vjeroučiteljica Katarina Bertović.

Nestrpljivost djece, uzbuđenje roditelja, prijatelja i ostalih vjernika koji su htjeli prisustvovati tom svečanom događaju, bili su najvjerodostojnija slika veličine trenutka kad desetogodišnjaci otvaraju svoja srca Isusu.

Pjevanu sv. Misu na otvorenom, predvodio je vlč. Stjepan Porkulabić uz pratnju crkvenog zbora. Svečanost sakramenta Prve Pričesti uveličao je i kratki program koji su djeca izvela uz vođenje vjeroučiteljice Katarine Bertović. Odričući se svega onoga što je blisko materijalnom svijetu, a što odvlači od Božje namisli i djela, prvopričesnici su potvrdili zavjet vjere po prvi puta kušajući blagoslovljeno Tijelo Kristovo.

Vlč. Porkulabić u obraćanju prvopričesnicima i njihovim roditeljima je naglasio roditeljsku ulogu u vjerskoj pouci koja je neprocjenjiva. „Djeco, vi i vaši roditelji zajednički gradite svoj život, izgrađujte ga u vjeri i duhovnosti…,” zaključio je vlč. Porkulabić. Završetkom obreda, prvopričesnici su darovani molitvenikom i uspomenom Prve pričesti, a nakon zajedničkog fotografiranja, uz kolače i sok kratko vrijeme prvopričesnici i njihovi roditelji zadržali su se u župnom stanu.