Protekle subote Dom kulture bio je prepun mještana i Gorana koji su došli na humanitarni koncert za našeg sumještanina Borisa Majetića, kojega je bolest stavila u invalidska kolica, koji se više od godine dana bori stati na noge, kojemu u toj borbi pomaže njegova obitelj. Ovogodišnje predbožićno vrijeme bilo je dobar znak da se njemu i njegovoj obitelji pomogne u borbi ne samo s vlastitom bolešću već i tvrdom zdravstvenom birokracijom koja Borisu oduzima pravo na besplatno liječenje…oduzima mu pravo na besplatnu rehabilitaciju koja mu je potrebna.

S tom stvarnošću krenula je akcija pomoći Borisu koju je inicirala zamjenica načelnika Općine Skrad Natali Ribić uz potporu Općine Skrad, skradskih udruga, udruge Initium te udruge Skradska žena te volontera.

Samom koncertu, uz nazočnost supruge i kćerke, prisustvovalo je blizu četiristo gledatelja kojima su se predstavili bend Srednje škole Delnice „The Dust“, Puhački orkestar KUD-a „Sloga“ Ravna Gora, Dječji vrtić „Bubamarci“ Skrad, Folklorno društvo „Sljeme“ Šestine, Antonija Beljan na harmonici, Davor Grgurić, goranski kantautor, DSR „Marigold“ Delnice plesom. Skoro dvosatni program bio je popraćen pljeskom publike.

Punoj dvorani na početku koncerta obratili su se načelnik Općine Skrad Damir Grgurić, organizatorica koncerta Natali Ribić te supruga Borisa Majetića Mirela Majetić. Svim obraćanjima zajednička je misao bila koliko malo treba da bi život bio bolji i ljepši a to je zdravlje. Ovim koncertom Skrajani i Gorani su još jednom dokazali da znaju pomagati, da suosjećaju sa svojim članovima zajednice, ovoga puta s obitelji Majetić i njenim ocem Borisom. Borisu i njenoj obitelji će ova pomoć puno značiti, ne samo skupljenim sredstvima već i podrškom da ustraje u svojoj borbi stati na noge, da nije sam u toj borbi, da je Skrad s njime, da su svi s njime u toj borbi…

Kroz koncert posjetitelje koncerta vodila je Slavica Kljaić, s radija Gorski kotar, ozvučenjem se bavio Vjekoslav Pintar /www.skrad.com/ uz pomoć Krešimira Đakovića, na šanku su bili volonteri iz Udruge Initium te članice Udruge Skradska žena da nitko ne otiđe žedan i praznog trbuha s dosada najposjećenije priredbe ikada održane u skradskom Domu kulture.