Skijaški klub Polet održao je redovnu skupštinu kluba u SRC Skradska draga. Skupštini su prisustvovali članovi kluba, roditelji, skijaši, gosti iz SK Goranin Delnice te načelnik Općine Skrad Damir Grgurić.

Skupštinu je otvorio predsjednik kluba Goran Naglić koji je prisutne pozdravio te im zaželio ugodan boravak na prostoru Skradske drage. Predsjednik je potom iznio izvješće o radu, financijsko izvješće i planove za sljedeću skijašku sezonu. U izvješću je istaknuo kako se klub prošle sezone pomladio novim članovima te kako su došla bolja vremena za skradsko skijanje.

„U klubu radi oko 17 skijaša i tim brojem i rezultatima u protekloj sezoni smo zadovoljni. Sada imamo probleme koji se vežu uz financiranje opreme skijaša koja je većim dijelom stara i istrošena. U financiranje su uključeni roditelji kroz članarinu i školarinu te nam je i to pomoglo da sezonu zaključimo pozitivno. Općina nas financira sve ove godine i nadam se da će nas ubuduće pratiti većim sredstvima jer povećan broj skijaša treba i veća sredstva za prijevoz, opremu i skijašku mažu a zadnje dvije stavke nisu jeftine, naprotiv vrlo su skupe /jedan skijaš košta oko 500 eura a skijaška maža za sezonu oko 2000 eura/. Ako to pomnožimo s brojem članova realno će nas sezona koštati između 10 i 12 tisuća eura. Našim ćemo radom dokazati da se dugoročno ulog u mlade isplati, usprkos visokoj cijeni. Zajedno s Općinom u početnoj smo fazi izrada skijaških staza u Skradskoj dragi što nam je još jedan dodatan izazov stvaranja što boljih uvjeta za rad skijaša, ali i šire za život lokalne zajednice“, zaključio je Naglić.

Trener skijaša Vjekoslav Pintar dodao je kako skijaši vrijedno rade, kako su nastupili na 15-ak natjecanja od siječnja do ožujka, domaćim te van države, u Italiji, Sloveniji, Austriji, kako skijaši žele raditi, kako sada baza postoji i vrijeme će donositi sve bolja mjesta na natjecanjima.

Rad kluba pozdravio je trener SK Goranin Dragan Naglić, rekavši kako se samo radom može naprijed a ako zatreba pomoć oni su tu. Načelnik Grgurić rekao je da prati rad i natjecanja skijaša, zna da Općina izdvaja premalo /35 tisuća kn/ za skijaše ali da će se to jesenskim rebalansom promijeniti naviše.

Završetkom skupštine skijašima su podijeljene medalje kluba, a najboljim skijašima u protekloj sezoni, dječaku Teu Jurkoviću i djevojčici Loreni Beljan uručene su prigodne plakete.

Skupština je nastavljena prigodnim druženjem dok su djeca guštala na igralištu igrajući nogomet…