U organizaciji Kinološkog društva Skrad i Hrvatskog kinološkog saveza u gateru „Šerementovo“ održan je Ispit rada pasa glasnog gona na divlju svinju.

Natjecalo se skoro 30 vlasnika pasa iz Hrvatske i Italije, a kinološki suci Josip Turina i Milan Čulinović uz voditelja natjecanja Miroslava Grgurića ocjenjivali su ponašanje pasa na pucanj, način traženja i pretraživanja terena, kvalitetu njuha, glas kod divlje svinje prilikom oblajavanja, oštrinu u radu na divlju svinju, ustrajnost u oblajavanju, glas u gonjenju te poslušnost.

Bilo je zanimljivo promatrati pse i njihovo traženje divlje svinje, posebice kontakt s divljom svinjom kada su je pronašli…bilo je par pasa koji je u pet minuta nisu našli, koji su je našli i glasno oblajavali, bilo je i bliskih susreta psa i svinje…

Nakon cjelodnevnog natjecanja pobjednici natjecanja kod jamara su BOBY Branka Ošpuha, goniča 6 skupine ZIPPO Ivana Jakovca te goniča 3 skupine KRIS Štefana Gašparca. Drugo mjesto su osvojili DON Ivana Jakovca, BRIK Branka Gagića i ASTOR Ladislava Podnara. Treći su bili DESTROYER Matee Kapitanović, AS Predraga Pinezića i Nemo Steve Lalića.

Bodovno najbolji rezultat postigao je terijer BOBY s osvojenih 201 bodova.