Uz prisustvo načelnika Općine Skrad Damira Grgurića, predstavnike drugih udruga, planinara iz Lokava te članove PD Skradski vrh održana je godišnja skupština jedne od brojnijih skradskih udruga. U Domu kulture se okupilo oko četrdesetak skradskih planinara.

Predsjednik društva Vlastimir Arbanas vodio je skupštinu te je nakon pozdrava svima nazočnima iznio izvješće o radu za 2018. godinu. Između ostalog rekao je:“ Planinarsko društvo „Skradski vrh“ postoji već niz godina. Od 2001. aktivno je u životu Općine Skrad. Prošle je godine članarinu (za odrasle -70 kn, a djecu i umirovljenike – 40kn) platilo pedesetak članova. Primarna djelatnost je širenje planinarstva pohodima diljem lijepe naše te upoznavanje novih prirodnih ljepota u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Društvo se bavi radnim akcijama uređenja šetnica, staza i okoliša u svrhu ljepšeg izgleda naše Općine. Pomogli smo u gradnji i dovršetku planinarskog skloništa na Skradskom vrhu, slijedi još dovršetak unutarnjeg uređenja i pri tom zahvaljujemo Općini Skrad i Šumariji Skrad te pojedincima koji su doprinijeli oko gradnje. Već nekoliko godina organiziramo pohode u suradnji s ostalim planinarskim društvima iz Gorskog kotara, najčešće s PD Špićunak iz Lokava. Članovi društva su održali predavanje djeci u OŠ Skrad te pomogli u organizaciji pohoda mladih planinara koji su ovdje s nama.“

Članovi društva redovito sudjeluju na sportskim događanjima u mjestu (kuglački turniri). Planinari sada već tradicionalno organiziraju u kolovozu pohod Skradskim stazama do Sv. Bernarda na kraju kojega je bilo ugodno druženje u Zelenom viru pri kojem su pomoć pružile tvrtke PINS i Jasle d.o.o. U proslavu Sv. Bernarda uključuje se i vlč. Stjepan Porkulabić održavanjem svete mise za planinare i vjernike.

Financijski društvo živi od članarine i dotacije Općine Skrad, u 2018. godini prihodi su bili oko 15 tisuća kn, dok su rashodi bili stotinjak kn manji. U Planu rada za 2019. godinu su akcije na dovršetku planinarskog skloništa na Skradskom vrhu, uređenja šetnice za Dugu stenu, održavanje 6. dana goranskih planinara, odlazak u Logarsku dolinu u Sloveniju, odlazak na dane planinara Hrvatske te obilježavanje Sv. Bernarda u kolovozu ove godine.

Planinarima se obratio načelnik Damir Grgurić rekavši kako je sve bliže realizacija gradnje vidikovca na Periću te postavljanje rasvjete do njega dok je Vilim Novak iz Lokava dodao društva Lokava i Skrada odlično surađuju. Završetkom skupštine planinari su nastavili druženje domjenkom.