Sv. Antun Padovanski, zaštitnik Skrada i njegovih žitelja svečano je obilježen pjevanom misom. Uz prisustvovanje brojnih vjernika svečanu misu vodio je vlč. Robert Riemann iz Ravne Gore uz pomoć domaćina vlč. Stjepana Porkulabića i pratnju pjevača župskog zbora.

U svom obraćanju vjernicima, iz župe Skrad i okolnih mjesta, vlč. Riemann ispričao je vjernicima životni put Sv. Antuna Padovanskog. Ostavivši svijet i stupivši u red sv. Franje, dobio je ime Ante, a kako je vrlo mlad umro u talijanskom gradu Padovi gdje počivaju njegovi ostaci, dobio je naslov Padovanski.

Vlč. Riemann je naglasio značaj Sv. Antuna u životu svakog čovjeka te rekao: „Sv. Antun je svoje bogatstvo i plemićko podrijetlo žrtvovao vjeri u Boga. Sveti Antun je zaštitnik siromašnih i potlačenih, propovjednika, budućih majki, posebno djece, putnika, ribara, mornara, starih ljudi, žetvi, konja, izgubljenih stvari. Mnogo je vremena proveo u ispovjedaonici, malo je jeo, malo se odmarao, život je posvetio vjeri i Bogu… “, zaključio je vlč. Riemann.

Vlč. Riemann istaknuo je da vjernici više pažnje moraju posvećivati pažnje prema bližnjima, više surađivati i poštovati svoje bližnje i susjede, više pozitivno misliti…

Za mnogobrojne vjernike koji su prisustvovali proslavi dana Župe Skrad pripremljen je domjenak na otvorenom te su nakon mise svi nastavili slaviti svog zaštitnika uz kobasice, kolače i razne napitke, uz nažalost pljusak koji je pokvario druženje vjernika na platou uz crkvu Sv. Antuna.