U nedjeljno jutro 20.svibnja iza 10,30 sati pred župnom crkvom Sv. Antuna okupilo se 13-ero djece, u pratnji roditelja, baka i djedova, prijatelja… Prvopričesnici, djevojčice trećeg razreda, Antea, Christine, Patricija, Paula, Petra, te dječaci Alex, Borna, Damjan, David, Dejan, Josip, Karlo i Matija, pripremali su se za veliku svečanost, za trenutak kad će prvi puta primiti sv. Hostiju, za koji ih je pripremila vjeroučiteljica Katarina Bertović.

Nestrpljivost djece, uzbuđenje roditelja, prijatelja i ostalih vjernika koji su htjeli prisustvovati tom svečanom događaju, bili su najvjerodostojnija slika veličine trenutka kad desetogodišnjaci otvaraju svoja srca Isusu. Pjevanu sv. misu predvodio je vlč. Stjepan Porkulabić uz pratnju crkvenog zbora. Svečanost sakramenta Prve Pričesti uveličao je i kratki program koji su djeca izvela uz vođenje vjeroučiteljice Katarine Bertović. Paljenje svijeća od ruke do ruke prvopričesnika, po Isusu Kristu, simbol je vjere i ufanja u život vječni. Odričući se svega onoga što je blisko materijalnom svijetu, a što odvlači od Božje namisli i djela, prvopričesnici su potvrdili zavjet vjere po prvi puta kušajući blagoslovljeno Tijelo Kristovo.

Vlč. Porkulabić u obraćanju prvopričesnicima i njihovim roditeljima je naglasio roditeljsku ulogu u vjerskoj pouci koja je neprocjenjiva. „Djeco, vi i vaši roditelji zajednički gradite svoj život, izgrađujte ga u vjeri i duhovnosti kako bi postali dobri ljudi i dobri kršćani,” zaključio je vlč. Porkulabić.

Završetkom obreda, prvopričesnici su darovani molitvenikom i uspomenom Prve pričesti, a nakon zajedničkog fotografiranja, uz kolače i sok kratko vrijeme prvopričesnici i njihovi roditelji zadržali su se u župnom stanu.