Zbornica na parketu naziv je odbojkaškog turnira koji se već trinaestu godinu za redom tradicionalno održava. Turnir je namijenjen učiteljima, nastavnicima i djelatnicima škola. Oni međusobno odmjeruju snagu i sposobnosti na odbojkaškom terenu ali i van njega u druženju uz pjesmu i ples. Tako je bilo i ove godine u Mrkoplju.

Domaćin ovogodišnjeg trinaestog turnira pod nazivom „Zbornica na parketu“ bila je Osnovna škola Mrkopalj. Ulogu domaćina imala je škola iz Broda na Kupi zbog osvojenog prvog mjesta na posljednjem održanom odbojkaškom turniru. Turnir se održao 13.4.2018. godine. Sudjelovalo je sedam ekipa iz različitih goranskih škola. Sudjelovala je ekipa ekipa Osnovne škole Ivanke Trohar iz Fužina, ekipa Osnovne škole Rudolfa Strohala iz Lokava, ekipa Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Vrbovskog, ekipa Osnovne škole Mrkopalj, ekipa Osnovne škole Dr. Branimira Markovića iz Ravne Gore, ekipa Osnovne škole Broda na Kupi i ekipa Osnovne škole Skrad. Svi sudionici bili su dobro raspoloženi i bilo je vrlo zanimljivih i neizvjesnih utakmica.

Turnir je trajao cijelo popodne i svi su se sportski borili za osvajanje bodova. Nakon što je turnir službeno završio proglašeni su pobjednici. Pobjednička ekipa bila je ekipa iz Osnovne škole Rudolfa Strohala iz Lokava, druga je bila ekipa Dr. Branimira Markovića iz Ravne Gore i treća ekipa Osnovne škole Mrkopalj. Odbojkaška ekipa iz Skrada zauzela je dobro šesto mjesto. Druženje veselih učitelja, nastavnika i djelatnika škole nastavilo se sve do kasnih noćnih sati.