Nedjeljnom pjevanom misom Zahvalnicom, uz južinu i oblačno vrijeme i 6 stupnjeva, vjernici župe Skrad su se u crkvi Sv. Antuna oprostili od 2017. godine. Vlč. Stjepan Porkulabić istaknuo je kako je statistika ove godine lošija nego prošlogodišnja. „Sve više je praznih ognjišta, zatvorenih kuća, 29 je žitelja umrlo, dok se četvero djece krstilo/jedno izvan župe Skrad/, a održano je jedno vjenčanje para izvan župe, što je podatak koji zabrinjava“, zaključio je vlč. Porkulabić.

„Na koncu ove građanske godine, budimo zahvalni Bogu, jer kako vrijeme ide tako i ljudi idu s vremenom i trebamo biti ponosni i zahvalni na darovima koje nam Bog daje. Usprkos nepovoljnoj statistici , život mora teći dalje. Nastavimo stvarati nove vrijednosti, okrenimo se stvarnosti, novom vremenu. Nastavimo pjevati i moliti kao što to činimo godinama zajedno s Bogom koji nas na svakom koraku prati,“ poruka je vlč. Porkulabića.

Uz Novogodišnju čestitku svim žiteljima župe Skrad Divjake, vjernicima, bolesnima i nemoćnima i Božji blagoslov zaključena je Silvestarska misa.