Ugodno vrijeme obilježilo je ovogodišnje Polnoćke, obiteljska okupljanja i odlazak na misne obrede kojima je obilježen najradosniji kršćanski blagdan, rođenje Isusa. Postavljene jaslice izravno su ukazivale na događaj koji se proslavlja – noć Isusova rođenja i jasnog označavanja da se on rodio u štalici. Stanovnici općine Skrad su najradosniji katolički blagdan Božića, slavljenje Kristovog rođenja, obilježili s dvije svečane pjevane mise, prvo u crkvi Sv. Izidora u Divjakama i u ponoć u skradskoj crkvi Sv. Antuna.

U Divjakama je održana prva, mala ili dječja Polnoćka, koju je vlč. Stjepan Porkulabić posvetio u prvom redu djeci. „Dijete u štalici, mali Bog, Božić, došao je na svijet sa namjerom da se nastani među nama, da nas vodi kroz život, zato primite ga u svoje domove… Svima Vama želim radosnu, mirnu i blagoslovljenu Božićnu noć. Prenesite moju čestitku svima koji danas nisu ovdje među nama,“ zaključio je vlč. Porkulabić mise u Divjakama i Skradu.

Na misama, naročito u Divjakama, bilo je puno mladih, male djece što je vlč. Porkulabić posebno naglasio rekavši kako mladi svakim dolaskom u crkvu jačaju svoj život zajedno s Bogom.