U vijećnici Općine Skrad održana je izborna skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista Općine Skrad. Uz mali boj prisutnih od 31 člana udruge održana je izborna skupština koju je otvorio Duško Zatezalo uz prisustvovanje gostiju, člana županijskog predsjedništva SAB-a Vilima Malnara, Marijana Dukića iz Delnica te Željka Čopa i Cvetka Malnara iz Lokava.

Protekle dvije godine skradski antifašisti bili su aktivni na obilježavanju datuma vezanih uz antifašističku borbu i domovinski rat, obnove spomenika NOB-a, rada na pridobivanja novih članova, posebice mladih. Slijedom zaključaka izborne skupštine sigurno će se u narednom razdoblju okrenuti pridobivanju novih članova uz redovite zadaće obilježavanja značajnih datuma. Udrugu će u sljedeće dvije godine voditi predsjednik Duško Zatezalo uz zamjenicu Đurđicu Abramović Majetić, tajnika Željka Grgurića te članove Miroslava Grgurića i Darka Crnkovića koji čine Izvršni odbor.

Za svoj rad udruga ima na računu oko 22 tisuće kuna, koje će se utrošiti za djelatnost udruge.

Članovima skradske udruge obratio se Vilim Malnar, predstavnik županijske organizacije SAB-a. On je između ostalog naglasio kako je situacija u državi i vrhu udruge teška zbog financija koje dolaze na kapaljku, kako su antifašisti u PGŽ i Istri u povoljnijem položaju na ostatak Hrvatske, gdje antifašizam ima dublje korijenje. „Što će biti s nama antifašistima ovisi i o nama samima jer moramo više i jače raditi na promicanju tekovina antifašizma, moramo se približiti mladima i njihovim interesima kako bi ih pridobili. Pasivnost ne vodi dobrom i stoga se naša riječ treba bolje čuti. Boriti se moramo za stvaranje pozitivne klime u društvu kako bi antifašizam što više približili mladima,“ zaključio je gosp. Malnar.

Željko Čop i Marijan Dukić su dodali kako je slična situacija u njihovim sredinama te kako sve ovisi o radu antifašista u svakoj sredini Gorskog kotara.

Krajem skupštine novi predsjednik Zatezalo se zahvalio na ukazanom povjerenju a iz predloženog plana i programa rada vidljivo je da se predviđenim aktivnostima želi utjecati na svijest svakog pojedinca da biti antifašist znači boriti se za čovjeka, za bolji život društva i cijele zajednice.

„Želja nam je antifašističku borbu drugog svjetskog rata i domovinski rat, kojima je cilj bio isti, a to je borba za slobodu izjednačiti u očima žitelja svoje sredine i pokušati zajedno raditi na očuvanju tih vrijednosti za koje su davani životi,“ zaključio je novoizabrani predsjednik Zatezalo.