Osnovna škola Skrad započela je nastavnu godinu primanjem učenika prvog razreda i njihovih roditelja. Svi su se učenici okupili u holu škole te ih je nakon pozdrava Domovini pozdravio ravnatelj Vjekoslav Pintar te načelnik Općine Skrad Damir Grgurić, koji je istaknuo kako Općina Skrad i ove godine sufinancira nabavu udžbenika za svu školsku djecu s područja Općine Skrad. Ovom prigodom još je načelnik Damir Grgurić uručio roditeljima prvaša po 700 kn pomoći.

Sve učenike su na školskim klupama dočekale knjige koje su učenici preuzeli uz kontrolu svojih razrednika. Prvaši i njihovi roditelji su pod paskom učiteljice Suzane Suvić odradili zajednički prvi sat dobivši osnovne upute što ih čeka tijekom prve godine njihovog školovanja, a potom su roditelji sjeli s ravnateljem na jutarnju kavu te se pritom najviše razgovaralo o djeci.

Ove godine ukupan broj djece je manji za pet učenika tako da matičnu školu polazi 59 učenika, od toga 4 učenika prvog razreda dok Područnu školu u Kupjaku polaze 2 učenika, 1 učenik drugog i 1 učenika trećeg razreda. Sveukupno skradska škola ove godine ima 61 učenika. Škola ima četiri čista razredna odjela u višim razredima, dva u mlađim razredima te dva kombinirana razredna odjela u mlađim razredima, jedan u Skradu i jedan u Kupjaku. U školu se prevozi 10 učenika putnika.

Učitelji su prvi dan proveli upoznavajući učenike s nastavnim planovima i programima te aktivnostima koje ih očekuju tijekom godine, kao i s kućnim redom škole te pravilnikom o ocjenjivanju. Sredinom prvog dana svi učenici i djeca vrtića bili su na svetoj misi u crkvi Sv. Antuna koju je vodio vlč. Stjepan Porkulabić.

S radom je započeo i dječji vrtić pri školi te je prvog dana u vrtiću bilo 14-ero djece od 15 upisanih. U grupi je devet predškolaca koji će iduće godine krenuti u prvi razred. Vrtić je tijekom jutra, doručka posjetio i načelnik Općine Damir Grgurić donijevši tortu za prvi dan te se kratko zadržao u razgovoru s odgojiteljicama te djecom vrtića.