Lijepo i sunčano vrijeme, idealno za hodočašće prema kapelici Marijinog Uznesenja na Nebo u Skradskom vrhu i ove je godine privuklo u Skradski vrh blizu četiri stotine vjernika i štovatelja Marije, Majke Božje. Sv. misa održana je kod kapelice Marijina Uznesenja na Nebo na 1044 metra visokom Skradskom vrhu. Misi su prisustvovali vjernici Župe Divjake Skrad ali i vjernici iz susjednih mjesta.

Vjernici su s buketima cvijeća u rukama hodočastili iz pravca Skrada, Hripca i Kupjaka, uz mnoštvo mladih i malene djece. Svečarskom ugođaju pridonio je svojom propovjedi vlč. Stjepan Porkulabić, koji je ujedno pozdravio općinske čelnike, prisutne članove Općinskog vijeća te najstarijeg hodočasnika Edu Šnajdara.

Vlč. Porkulabić između ostalog je rekao:„Vi koji ste došli iz dana u dan potvrđujete svoju vjeru ovdje na Marijin dan u Skradskom vrhu. To su činili i vaši preci, vaši roditelji… Čuvajte našu vjeru. Vidim mnogo djece i prenosite vjeru na njih koju jedino vi najbolje možete prenijeti jer djeca su preslika vašeg kršćanskog života…ona uče od vas roditelja.“

Prije i po misnom slavlju vjernici su se u kapelici molitvom obratili Majci Mariji a završetkom mise su krenuli prema središtu sela Hribac gdje je Općina Skrad pripremila bogat domjenak za sve hodočasnike a mogli su i zaplesati uz glazbu Dua Teksas.