Štrudla od malina, dužine oko 45 metara, koju su ispekli kuhari Planinarskog doma Zeleni vir, je krajem devete manifestacije pod imenom “Festival malina”, uz simboličnu cijenu, bila vrhunac ovogodišnje manifestacije koja se odvijala uz ugodno sunčano vrijeme.

I ovogodišnja manifestacija je održana u Izletištu Zeleni vir koji je bio pun izletnika iz raznih krajeva Hrvatske i susjednih država.

Iza jedanaest sati, započeo je Festival malina koji je organizirala TZ Općine Skrad, uz izlagače iz udruge Borovica. Ponuda proizvoda od bobičastog voća i drugih proizvoda od meda i ljekovitih biljaka, ukrasnih predmeta uz zabavno glazbeni program benda „Skala“ obilježila je ovogodišnju manifestaciju kojoj je kada se sve sagleda prisustvovao velik broj posjetitelja koji su uz razgled izletišta iza pola tri kušali i odličnu štrudlu od malina. Štrudlu su izrezali i podijelili, uz pomoć Ivane Briški Đorđević, direktorice TZ Općine Skrad, djelatnici Planinarskog doma Zeleni vir.

Nakon kušanja štrudle posjetioci i gosti Zelenog vira ostali su u razgledavanju izletišta ili su mogli zaplesati uz popularnu domaću glazbu u ugodnoj popodnevnoj hladovini.