Sv. Antun Padovanski, zaštitnik Skrada i njegovih žitelja svečano je obilježen pjevanom misom. Uz prisustvovanje brojnih vjernika svečanu misu vodio je vlč. Dragutin Prlog iz Rijeke uz pomoć domaćina vlč. Stjepana Porkulabića i pratnju pjevača župskog zbora.

U svom obraćanju vjernicima, iz župe Skrad i okolnih mjesta, vlč. Prlog ispričao je vjernicima životni put Sv. Antuna Padovanskog, krsnog imena Ferdinand. Ostavivši svijet i stupivši u red sv. Franje, dobio je ime Ante, a kako je vrlo mlad umro u talijanskom gradu Padovi gdje počivaju njegovi ostaci, dobio je naslov Padovanski.

Vlč. Prlog je naglasio značaj Sv. Antuna u životu svakog čovjeka te rekao: „Sv. Antun je svoje bogatstvo i plemićko podrijetlo žrtvovao vjeri u Boga. Sveti Antun Padovanski, omiljeni propovjednik i ispovjednik najveći uspjeh imao je propovijedajući u Francuskoj i Italiji obraćajući heretike, koji je svoju braću učio teologiji. Sveti Antun je zaštitnik siromašnih i potlačenih, propovjednika, budućih majki, posebno djece, putnika, ribara, mornara, starih ljudi, žetvi, konja, izgubljenih stvari. Na tisuće je dolazilo odasvud slušati njegove propovijedi i, naravno, svi su se tiskali da bi se ispovjedili kod njega. Mnogo je vremena proveo u ispovjedaonici, malo je jeo, malo se odmarao, život je posvetio vjeri i Bogu… “, zaključio je vlč. Prlog.

Vlč. Porkulabić je krajem mise blagoslovio svu djecu prisutnu na misi posvećenu zaštitniku Skrada…

Za mnogobrojne vjernike koji su prisustvovali proslavi dana Župe Skrad pripremljen je domjenak na otvorenom te su nakon mise svi nastavili slaviti svog zaštitnika uz kobasice, kolače i razne napitke, uz lijepo i toplo vrijeme na platou uz crkvu Sv. Antuna.