U župnoj crkvi Sv. Izidora-ratara u Divjakama svečanom pjevanom misom obilježen je njen zaštitnik Sv. Izidor. Uz prisustvovanje brojnih vjernika svečanu misu vodio je vrlo nadahnuto vlč. Dragutin Prlog iz Rijeke uz pomoć domaćina vlč. Stjepana Porkulabića.

Misu je započeo čestitkom vjernicima te vlč. Porkulabiću u povodu Sv. Izidora, zaštitnika crkve u Divjakama. U obraćanju vjernicima vlč. Prlog je rekao:”Vi slavite Izidora ratara koji je čitav život radio kao seljak, ratar. Njegova je vjera u Boga bila velika i vodila ga je kroz život. Treba imati vjere i raditi, to bi trebala biti životna pouka svakom vjerniku, svakom čovjeku. Svaki posao je častan, ako se pošteno radi, jer raditi je radost. Treba raditi i vjerovati, rad i ljubav prema bližnjemu vode…”

Na kraju mise vlč. Stjepan Porkulabić je zahvalio vlč. Prlogu te vjernicima koji su se odazvali misi te svojim prisustvovanjem obilježili svečanost proslave Sv. Izidora. Po završetku svete mise nastavljeno je druženje župljana i gostiju ispred crkve Sv. Izidora uz kobasice, kolače, sok i vino.