Rasim Karalić rođen 1967.g. u Zavidovićima (BiH), koji već duže vrijeme živi i radi u Delnicama, autor više dokumentarnih filmova socijalnog karaktera o “malim”, običnim ljudima predstavio se Skrajanima filmom Zaboravljena sela.

Film govori o životu starijih ljudi koji su ostali živjeti na svojim rodnim ognjištima u selima uz desnu obalu Kupe, Mariji Troštu, Lešnici, Turkima, Gašparcima, Sedalima, Podgori, Kaliću…Kroz priču trgovine na kotačima Rasim je uz pomoć Delničana Milana Majnarića ispričao što proživljavaju iseljena sela dijela Gorskog kotara i preostali stanovnici koji su ostali u njima. Prikaz surove goranske stvarnosti ovim je filmom samo potvrđen.

Gledateljima se završetkom projekcije obratio autor Rasim Karalić zahvalivši Skrajanima na gostoprimstvu uz obećanje da to nije zadnja projekcija…te predsjednik Općinskog vijeća Ivan Crnković, koji se zahvalio gosp. Karaliću i Majnariću, na projekciji zaželjevši im još filmova uz poruku kako još postoji nada i nije kasno za spas Gorskog kotara…