20. sjednica Općinskog vijeća Općine Skrad koja se održala u srijedu, 27. srpnja 2016. godine u vijećnici Općine Skrad započela je Aktualnim satom. Prvo je vijećnik Dubravko Grbac pitao što je s radovima u Selskoj ulici od Podstene do prvih kuća te kako ga detaljnije zanima kako funkcioniraju udruge, uzevši za primjer skijaški klub gdje po pričama ima problema…, vijećnica Katarina Bertović kada će se završiti sanacija dječjeg igrališta dok je vijećnik dr. Josip Grgurić prvo je pohvalio postavljanje novih ploča Općina Skrad prijatelj djece i uklanjanje ruševne kuće na ulazu Skrada /Podstena/ te potom pitao što će biti s parkom, hotelom Zeleni vir, benzinskom stanicom, Šiljarom i razbijenim info pločama prema Skradskom vrhu…

Odgovorio je načelnik Damir Grgurić kako se nada da će radovi na Selskoj ulici biti okončani do kraja kolovoza, isto tako i radovi na dječjem igralištu, uz naglasak da i roditelji djece više poklanjaju pažnje dok se djeca igraju u tom prostoru…Uz funkcioniranje udruga Grgurić je rekao kako će ako ne štima nešto u skijaškom klubu Općina preuzeti „tutorstvo“, dati „prinudnog upravitelja“ dok se stanje ne popravi. Što se tiče parka odgovora nije bilo, dok se za hotel sprema dokumentacija za buduću investiciju, kupnja benzinske je također aktualna kada izađe novi natječaj za licitaciju i bolji uvjeti..Šiljar je i dalje na čekanju nove odluke Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Uz to načelnik je dodao kako se u Zeleni vir ulaže oko 170 tisuća kn za radove oko Muževe kućice.

Po aktualcu usvojen je zapisnik s 19. sjednice Općinskog vijeća Općine Skrad, prihvaćen je polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Općine Skrad za 2016. godinu, koji je povratom sredstava od EU za cestu Sleme – Žrnovac opet u plusu od oko 170 tisuća kn koji će biti i veći dolaskom sredstava Županije od oko 300 tisuća kn za kupljeni hotel Zeleni vir. „Iz problema smo se izvukli i možemo mirno dalje,“ zaključio je načelnik Grgurić.

Program proslave Dana Općine Skrad započinje 30. srpnja malonogometnim turnirom „Svi za Dejana“, 5. kolovoza polagat će se cvijeće i paliti svijeće uz Dan pobjede, 12. kolovoza bit će svečana sjednica uz dodjelu javnih priznanja tvrtkama i pojedincima te za najuređenije okućnice te pučka zabava u 20 sati, 13. kolovoza bit će kuglački turnir, 14. kolovoza specijalna izložba pasa u Skradskoj dragi, 15. kolovoza proslav Dana Velike gospe u Skradskom vrhu, 20. kolovoza je Woodrock koncert u Skradskoj dragi, 21. kolovoza Dan Sv. Bernarda u Zelenom viru i 27. kolovoza duhovni koncert Udruge „Dijamant klasika“ u Domu kulture u Skradu.

Javna priznanja uz Dan Općine dodijelit će se LD „Jelenu“ Skrad – Ravna Gora, KUD-u Zeleni vir Skrad, PINS-u Skrad, Osnovnoj školi Skrad i učiteljici Nelici Udvardi te posmrtno Josipu Lončariću i Antunu Štefančiću.

Potom su vijećnici usvojili Strategiju razvoja Općine Skrad za razdoblje 2015.-2020. godine uz podršku i nekoliko primjedbi dr. Josipa Grgurića te Dubravka Grpca kako treba odmah krenuti u izradu operativnih planova razvoja pojedinih dijelova iz Strategije.

Uz rad dječjeg vrtića kojem je Općina osnivač nije prihvaćena mogućnost zapošljavanja i financiranja pola djelatnika kao pomoćnika u vrtiću već će se tražiti mogućnost zapošljavanja pomoćnika preko Zavoda za zapošljavanje. Uz to je usvojeno još nekoliko točaka, od zamolbe vezane uz otkup zemljišta, o korištenju kratkoročnog kredita i usklađenju prostornog plana uređenja te će se ponovno raspisati javni poziv za članove Savjeta mladih.

UREĐIVAT ĆE SE PRILAZ MUŽEVOJ HIŽICI