Mladi poduzetnici Branimir Arbanas i Davor Štimac dva mjeseca unatrag otvorili su tvrtku Jasle j.d.o.o. kako bi mogli kandidirati na raspisan natječaj Općine Skrad za zakup Planinarskog doma u Zelenom viru. Svečanost otvorenja Planinarskog doma Zeleni vir održana je proteklog petka, 1. srpnja, kojemu su nazočili načelnik Općine Skrad Damir Grgurić te mnogi prijatelji dvojice novopečenih poduzetnika, rodbina i posjetitelji Izletišta Zeleni vir. Načelnik Grgurić zaželio im je uspješan rad. Prvi dan je tako prošao u svečanom tonu, uz grah, piće i glazbu.

O prvim danima Branimir i Davor kažu: “Upustili smo se u ovu ugostiteljsku avanturu s namjerom da dokažemo da se radom može postići cilj, stvoriti prepoznatljiv brend, vratiti domu u Zelenom viru dušu, dušu jednostavnog Planinarskog doma. Nije nam cilj imati preširoku ponudu hrane, a uz jednostavna jela i ponudu pića dat ćemo gostima Zelenog vira okrepu kako bi zaokružili izlet u Zelenom viru. Znamo da nam neće biti lako i nadamo se da nećemo previše učiti na greškama. Vjerujemo u projekt u koji smo se upustili. Kaže se da tko ne riskira ne profitira, a mi smo svjesno ušli u rizik poduzetništva. Neka je nula s nulom u prvoj godini i bit ćemo zadovoljni…“

Tako govore zakupci doma u Zelenom viru. Neka su im prvi poduzetnički koraci sretni, neka u Zelenom viru bude što više sunčanih dana i posjetitelja, kako bi što lakše došli do cilja koji su si postavili.