U Osnovnoj školi Skrad sastali su se učenici, danas većinom svi umirovljenici, koji su osnovnu školu završili 1966./67. školske godine. Četrdeset i devet godina je iza generacije koja je brojila 40 učenika iz Skrada i susjednih naselja Kupjaka, Gornje Dobre, Bukovog vrha, Divjaka, Hripca, Žrnovca…

Sedamnaest učenika generacije 49 se oko 17 sati okupilo ispred škole. Uz pozdrave, zagrljaje, prepoznavanja, započeo je njihov susret. Ulaskom u školu, sjedanje u školske klupe, započela je neformalna prozivka. Sve je u razredu pozdravio sadašnji ravnatelj škole Vjekoslav Pintar dok se njihova razrednica Božica Tasev prisjetila dana kada ih je kao mlada učiteljica prihvatila ujesen 1963. godine u petom razredu.

Branko Marincel, bivši direktor skradske škole prisjetio se teških dana kad se škola malo pomalo opremala i gradila, teškoća kada je gorjela stara škola i gradnje nove, kada su djeca mnogo više radila u školi ali i kod kuće.

U ime učenika organizator okupljanja Josip Lisac zahvalio se razrednici Božici Tasev i Branku Marincelu na dolasku. Uz obilazak nove škole zaključili su prvi, službeni dio okupljanja, a drugi dio nastavljen je u restoranu Lipe u Kupjaku.