Sv. Antun Padovanski, zaštitnik Skrada i njegovih žitelja svečano je obilježen pjevanom misom koju su vodili vlč. Tadija Tomkić iz Mrkoplja, vlč. Tomislav Ravnjak iz Brod Moravica te domaćin vlč. Stjepan Porkulabić uz pratnju pjevača župskog zbora.

U svom obraćanju vjernicima, kojih se podosta skupilo iz župe Skrad i okolnih mjesta, vlč. Tomkić ispričao je ukratko vjernicima životni put Sv. Antuna Padovanskog. On je ostavivši svjetovni život stupio u red sv. Franje, dobio je ime Ante, a kako je 1231. godine umro u talijanskom gradu Padovi i tu počivaju njegovi ostaci, dobio je i naslov Padovanski.

Vlč. Tomkić je naglasio značaj Sv. Antuna u životu svakog čovjeka te rekao: „Treba nam više vjere u Boga. Sveti Antun je zaštitnik siromašnih i potlačenih, propovjednika, majki, starih ljudi, izgubljenih stvari, gladovanja i vjere u Presveti Sakramenat…“. Vlč. Tomkić je krajem mise blagoslovio svu djecu prisutnu na misi posvećenu zaštitniku Skrada…

Za mnogobrojne vjernike koji su prisustvovali proslavi dana Župe Skrad pripremljen je domjenak na otvorenom te su nakon mise svi nastavili slaviti svog zaštitnika uz kolače i razne napitke, uz oblačno, ugodno vrijeme na platou uz crkvu Sv. Antuna.