U župnoj crkvi Sv. Izidora-ratara u Divjakama svečanom pjevanom misom obilježen je njen zaštitnik Sv. Izidor. Uz prisustvovanje brojnih vjernika svečanu misu vodio je vlč. Robert Riemann uz pomoć vlč. Tomislava Ravnjaka i domaćina vlč. Stjepana Porkulabića.

Misu je započeo čestitkom vjernicima te vlč. Porkulabiću u povodu Sv. Izidora, zaštitnika crkve u Divjakama. U obraćanju vjernicima vlč. Riemann je naglasio:”Vi slavite Izidora ratara koji je čitav život radio kao seljak, ratar, koji je započeo kao siromah. Njegova je vjera bila velika i vodila ga je kroz život. S molitvom je započeo dan, s molitvom je završio dan. Vjera čovjeku daje snagu i s njom se lakše živi, stoga dopustimo da Bog uđe u vaša srca, da božja riječ odzvanja u vašem srcu. Nije sve u sakupljanju materijalnog, jer tada se najčešće izgubi vjera. Svaki posao je častan, ako se pošteno i časno radi. Vjera, rad i ljubav prema bližnjemu vodilja je koja donosi sreću…a Bog će vam dati dovoljno za život”.

Na kraju mise vlč. Stjepan Porkulabić se zahvalio svojim gostima iz župa Ravne Gore i Brod Moravica te vjernicima koji su se, ove godine, odazvali u nešto manjem broju te svojim prisustvovanjem obilježili svečanost proslave Sv. Izidora.

Po završetku svete mise nastavljeno je druženje župljana i gostiju ispred crkve Sv. Izidora uz kobasice, kolače, sok i vino.