Skradski DVD, osnovan 1932. godine, je u Domu kulture održao redovnu godišnju skupštinu uz prisustvovanje šezdesetak članova i gostiju. Nakon državne i vatrogasne himne skupštinu je otvorio Toni Ribić pozdravivši sve prisutne vatrogasce i predstavnike vatrogasaca susjednih društava te goste.

Potom je blagajnik Dubravko Mance iznio financijsko izvješće društva te su tako prihodi u 2015. godini bili blizu 189 tisuća kn, rashodi 159 tisuća kn, s saldom od blizu 30 tisuća kn. Društvo potražuje od kupaca oko 29 tisuća kn.

U izvješću zapovjednika Marka Ribića koje je iznio Ivan Crnković vatrogasci su radili na održavanju opreme, vozila, vatrogasnog doma. U 2015. godini vatrogasci su imali 5 intervencija, 3 požara dimnjaka, 1 požar otvorenog prostora i 1 požar objekta, na koje je izlazilo 14 vatrogasca tijekom kojih je utrošeno 43 radna sata. B ekipa ne osvojila 3 mjesto na županijskom natjecanju te 3 mjesto na memorijalu Gorana Gašparca Pupina u Delnicama. Obilježili su sve važnije vatrogasne datume, misa uz Sv. Florijana, kao i susrete s drugim društvima. U planu rada za 2016. godinu je izgradnja nove garaže kako bi sva vozila bila zaštićena, nabava nove i održavanje postojeće opreme, održavanje vatrogasnog doma, održavanje vježbi s djecom, odlazak na takmičenja, rad s mladeži i članovima, školovanje članova, liječnički pregledi članova i osiguranje te obilježavanje dana Sv. Florijana…

Po prihvaćenim izvješćima uručena su vatrogasna priznanja za višegodišnji vatrogasni rad koja su dobili za 10 godina Alen Podnar, Dario Mance, Renato Štimac i Branimir Arbanas, za 20 godina Željko i Robertino Bauer, za 30 godina Saša Gorupić te za 40 godina Dubravko Mance, Mladen Tomljanović, Damir Crnković i Ivan Štimac, koja je podijelio predsjednik društva Damir Grgurić.

Na kraju skupštine skradskim vatrogascima su se obratili gosti iz DVD Novog Vinodolskog, Delnica, Kupjaka, Brod Moravica, Stare Sušice te predstavnik PD Skradski vrh. Pohvalili su rad skradskih vatrogasaca, uz želje da bude što manje požara, što više druženja i malo više novca za rad.