Ovogodišnji Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Osnovnoj školi Skrad obilježeni su malim programom na temu kruha i krušnih proizvoda te prigodnom izložbom pripremljenih slastica koje su učenici kod kuće zamijesili i ispekli dan ranije.

Ovogodišnje slastice na stolovima bile su uglavnom od jabuka, štrudle, pite, mafini, uštipci, … Učenici su se potrudili pripremiti i ukrasiti stolove u holu škole zajedno sa svojim razrednicima.

Učenici su se predstavili programom te su se tu našle recitacije o kruhu, žitu, voću, scenske igre o zdravoj prehrani. Nakon kratke mise vlč. Stjepana Porkulabića posvećene hrani i po blagoslovu hrane učenici su blagovali donesene slastice koje su brzo nestajale, dio su podijelili s učiteljima a dio spremili za drugi dan.

Djeca vrtića su također sudjelovala u obilježavanju Dana kruha. Oni su dan prije mijesili, oblikovali i pekli svoje kruščiće s roditeljima i bakama a drugog dana su uredili stol za blagovanje na kojem se uz kruh našlo i kolača, pita, štrudle…Naravno i oni su nakon blagoslova i ručka prvo pojeli kolače.