Udruga gljivara “Ožujka” iz Rijeke i Općina Skrad, organizirali su četvrti međunarodni susret gljivara u Skradu na kojem se okupilo blizu 200 gljivara. U Lovačkoj sobi Doma kulture članovi udruge priredili su izložbu od oko 120 vrsta gljiva koju su gljivari s interesom razgledali. Manifestacija je imala za cilj upoznavanje širokog kruga učesnika, ljubitelja prirode i posebno svijeta gljiva, sa vrstama gljiva koje se mogu naći u goranskim šumama.

Susret je u ime Općine Skrad i Turističke zajednice otvorila direktorica TZ Ivana Briški poželjevši gostima i ljubiteljima gljiva ugodan boravak u Skradu i njenim šumama koje su bogate raznim vrstama gljiva. Nakon uputa u satnicu cjelodnevnog druženja gljivari su se s košaricama uputili u šume uokolo Skrada.

Nakon trosatnog hodanja i traženja gljiva gljivari su se, zadovoljni ubranim gljivama, okupili u Domu kulture na ručku i druženju. Tijekom popodneva održano je i natjecanje u prepoznavanju 15 vrsta gljiva kojem se odazvalo desetak gljivara koje je vodio Romano Božac.

Uz glazbu održano je proglašenje najljepše i najveće gljive, najstarijih i najmlađih gljivara, podijeljene su zahvalnice i praktične nagrade učesnicima susreta koji su došli iz Italije i raznih krajeva Hrvatske, Istre, Rijeke, Zagreba…te je razrezana i pojedena torta uz 30 godina djelovanja udruge gljivara „Ožujka“.

Uz dobru zabavu, jelo i piće gljivari su se uz ples i pjesmu družili do kasnih popodnevnih sati kada je susret završen.