U vijećnici Općine Skrad održana je izborna skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista Općine Skrad. Uz mali boj prisutnih od 33 člana udruge održana je izborna skupština koju je otvorio Miroslav Grgurić uz prisustvovanje člana županijskog predsjedništva SAB-a Jovice Vujnovića.

Zadnje dvije godine skradski antifašisti bili dovoljno aktivni, bilo je problema s izborom predsjednika a kolektivni odbor nije kvalitetno funkcionirao. Slijedom toga ovotjedna izborna skupština sigurno će pokrenuti rad novoustrojene samostalne udruge koju će u narednom razdoblju voditi Duško Zatezalo uz podršku zamjenice Đurđice Abramović i tajnika Peje Kurtušića.

Za svoj rad udruga ima na računu 15-ak tisuća kuna, a članstvo će godišnje izdvajati 40 kn za članarinu.

Krajem skupštine novi predsjednik se zahvalio na ukazanom povjerenju a iz predloženog plana i programa rada vidljivo je da se predviđenim aktivnostima želi utjecati na svijest svakog pojedinca kojemu je antifašizam u srcu, te žele postići simbiozu antifašističke borbe drugog svjetskog rata i domovinskog rata, jer je cilj bio isti, borba za slobodu…