Prošlo je šest godina od kako je skradska udruga umirovljenika postala samostalna. U tom ozračju skradska Udruga umirovljenika održala je redovnu skupštinu u Domu kulture pred 100-tinjak umirovljenika, goste, ispred udruge umirovljenika Vrbovsko Lukovdol i izaslanika ŽU Gorana Nikovića, načelnika Općine Skrad Damira Grgurića, donačelnice Natali Ribić i ravnatelja škole Vjekoslava Pintara.

Nakon himne izvještaj o radu i plan rada iznio je Zdravko Jurković, predsjednik Udruge. U udruzi je 245 umirovljenika s područja Općine i bavi se svim pitanjima važnim za život umirovljenika, od poklon paketa bolesnim umirovljenicima, pomoći umirovljenicima, nabave zimnice ( jabuka, suhog svinjskog mesa, piletine…). „Sudjelovali smo na sportskim susretima umirovljenika Gorskog kotara u Golubinjaku u Lokvama, gdje su naši članovi postigli dobre rezultate. Bili smo na jednodnevnom izletu u Oroslavju, obišli smo svetište u Međugorju…Naši članovi sudjeluju u radu raznih udruga, Pjevačkog zbora, folklorne sekcije Majžice, Planinarskog društva, u sportskim i lovačkim udrugama, vatrogastvu… … Suradnja je vrlo dobra s Općinom i svim skradskim tvrtkama, a na kraju svima želim najviše zdravlja, puno druženja i veselja,“ zaključio je Jurković.

Financijska sredstva Udruga ostvaruje iz Proračuna Općine što je dostatno za rad. U 2014. godini prihodi su bili oko 19 tisuća kn a rashodi nešto manji uz saldo od oko tisuću kn te oko 4.5 tisuća kn u blagajni uzajamne pomoći. Plan aktivnosti za 2015. godinu temelji se na poboljšanju statusa umirovljenika, podjele poklon paketa, nabave zimnice i prehrambenih proizvoda, uključivanje u susrete umirovljenika i sportske susrete, uključivanje novih umirovljenika u članstvo, organiziranje izleta i kazališnih predstava.

Umirovljenici su prihvatili izmjene i dopune Statuta a potom su se prisutnima obratili gosti. Izaslanik Matice umirovljenika PGŽ Goran Niković je pozdravio umirovljenike ispred županijske udruge umirovljenika i zaželio im plodonosan rad nadalje, te načelnik Općine Damir Grgurić koji je rekao kako je briga Općine da najbrojnijoj populaciji u Općini omogući što lakši svakodnevni život te im zaželio dobro zdravlje.

Mira Đorđević je potom ukazala na probleme Pogrebnog fonda, čiji su korisnici većinom umirovljenici te je rekla kako Fond ima velikih poteškoća koje je moguće riješiti preustrojem u udrugu s jasnim pravilima…uz uvjet da postojeći fond dođe financijski na pozitivnu nulu…

Skupština je zaključena domjenkom i plesom.