19. Memorijal Josipa Blaževića Blaža pripao je kuglačima Goranina iz Delnica. Ovogodišnji turnir okupio je četiri kuglačke ekipe, KK Goranin Delnice, KK Mostanje Karlovac i skradske ekipe, Skrad i Polet.

U domaćem okružju i uz podršku navijača, prisutne je pozdravio predsjednik KK Polet Josip Joja Jeličić koji je pozdravio obitelj Đaković i sve prijatelje i one koji su poznavali Josipa Blaževića Blaža, a turnir je otvorio načelnik Općine Skrad Damir Grgurić pozdravivši sve takmičare, svoje sumještane te drage goste koji su se okupili u kuglani Zeleni vir kako bi odali na 19. Memorijalnom kuglačkom turniru počast poginulom hrvatskom branitelju i zaljubljeniku u sport i Skrad Josipu Blaževiću Blažu.

Tijekom natjecanja delegacija četiriju klubova, članova obitelji Đaković i Blaževih prijatelja položila je cvijeće i zapalila svijeće na njegovom grobu na mjesnom skradskom groblju. Cjelodnevno natjecanje proteklo je u zanimljivim duelima ponajboljih kuglača 2. HKL zapad. Na kraju prvo mjesto pripalo je Goraninu s oborenih 3222 čunjeva, drugo Skradu s 3204 čunjeva, treće Poletu s 3158 čunjeva i četvrto Mostanju s 3098 čunjeva. Najbolji pojedinac današnjeg nadmetanja bio je M. Kardum iz Goranina s 580 oborenih čunjeva.

Inga Đaković, Blaževa sestra je podijelio priznanja i prijelazni pehar ekipama te najboljem pojedincu. Završetkom Memorijala, kojem je pokrovitelj Općina Skrad a organizator KK Polet, druženje je nastavljeno domjenkom u prostorijama Šumarije Skrad.