U skradskom Domu kulture odigrano je 19. otvoreno prvenstvo Općine Skrad u šahu koji je organizirala Šah škola Goranka i njen voditelj Zdenko Jurković iz Ravne Gore te Općina Skrad.

Na početku turnira podijeljene su diplome učenicima skradske škole koji su tjedan dana prije odigrali svoje prvenstvo u šahu a potom je zamjenica načelnika Općine Natali Ribić otvorila natjecanje kojemu se odazvalo 23 šahista s područja PGŽ i susjedne Slovenije. Zbog školskih i radnih obveza nisu nastupili najbolji skradski šahisti Barbara Rački, Domagoj Grgurić te Tomislav Brenc.

I ovogodišnji turnir imao je međunarodni karakter nastupom Vinka Kobea iz susjedne Slovenije. Nakon sedam kola najbolji šahist je bio Teo Tomulić iz Rijeke, drugi je bio Ivan Trošelj, također iz Rijeke te treći Anton Štimac iz Skrada, najugodnije iznenađenje turnira, koji je ujedno najbolji skradski šahist za 2014. godinu.

Kod žena najbolja je bila Hermina Trošelj, Rijeka, druga Adrijana Burić, Vrbovsko i treća Jasna Obajdin, Vrbovsko. Najbolji su nagrađeni medaljama te skromnim poklonima po izboru…